IFK-Kärpät –matsin ennakko ja kokoonpano

IFK – Kärpät klo 17.00IFK:n tarina jatkuu tänään Nordenskiöldinkadulla Oulun Kärppien saapuessa visiitille. Lähtökohdat otteluun ovat molemmille lähes samat, sillä IFK haki eilen voiton Raumalta 5-2 ja Kärpät kaatoi Pelicansin Lahdessa 5-4. IFK ja Kärpät ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti ja petolauma on klaarannut molemmat matsit. Petoluolassa paremmuus selvisi rankkareilla ja RaksilassaEero Somervuorenhattutempun myötä. Sarjassa seitsemäntenä oleva kärppälauma on kolme pistettä jäljessä kuudennesta paikasta, jota JYP pitää hallussaan. Neljäntenä oleva IFK on Kärppiä viisi pistettä edellä ja tämän lauantai-illan kotimatsissa riittääkin sekä panosta että latausta. Kuuden pisteen ottelu, voisi joku todeta.
Erikoistilannepelaaminen nosti päätään eilen Raumalla ja on varmasti tärkeässä roolissa tänäänkin. IFK selvitti yhdeksästä (?) alivoimasta kahdeksan ja iski kaksi maalia kuuden ylivoiman aikana. Tänään samoihin jäähyminuutteihin ei ole varaa, sillä Kärppien uusi ykkösnyrkkiIvan Huml-Josef Stümpel-Juha-Pekka Haatajaon erittäin vaarallinen ja oli heti masinoimassa oululaisten kahta ensimmäistä maalia Pelicans-verkkoon perjantaina.
Koko kauden osalta Kärppien ylivoiman tehokkuus on ollut varsin vaatimatonta, sillä joukkue on rankattu 11. tehokkaimmaksi, kun taas IFK:n pakkopeli on liigan parasta. Alivoimapelaaminen on ollut Kärppien heiniä. Joukkue on toisena AV-tilastoissa ja IFK puolestaan viidentenä. Ennakkoarvio onkin, että tämän ottelun ratkaisut nähdään erikoistilanteissa.
Granlund: ”Tulossa on kovavauhtinen peli”
Perjantaina kaksi maalia alustanutMikael Granlundoli tyytyväinen voittoon mutta harmitteli suurta jäähymäärää.
– Saatiin hyvä voitto, vaikka tehtiin peli itsellemme vaikeaksi. Oli vähän rikkonainen peli mutta otettiin voitto ja siitä on hyvä lähteä tähän päivään.
Joukkue saapui yöllä takaisin Stadiin, laittoi kamat kuivamaan ja palasi aamulla takaisin sorvin ääreen.
– Yöllä tultiin takas Helsinkiin ja aamulla käytiin vähän jäällä pyörähtämässä. Ajatukset on kello viidessä, lauantai-ilta ja halli täynnä. Mikäs sen siistimpää ja ollaan vielä kotiluolassa, nuori pelimanni mietti treenien jälkeen.
MGennakoi vauhdikasta lauantai-iltaa
– Kärpät on erinomainen joukkue ja tulossa on kovavauhtinen peli. Me halutaan pelata hyvin ja sitä kautta saada voitto. Ei olla mun mielestä pelattu kotona hyvin ja nyt on hyvä aika tehdä siihen muutos, Granlund latasi.
Kokoonpano
IFK:n jengiin on tullut eilisen Lukko-voiton jälkeen yksi muutos. Kolmannessa erässä loukkaantunutMikko Jokelaon sivussa ja tilaisuutensa saa nuori puolustaja, IFK-kasvattiChristian Silfver, joka tekee tänään debyyttinsä liigajäillä.
Ketjut jatkavat samoissa koostumuksissa, pakkipareina nähdään tänäänSöderholm-Tuohilampi,Fernholm-SilfverjaMelart-Kousa.
Torjuntavastuun kantaaDennis Endrasja luukulla nähdäänMika Norja.
Jengin näettästä.
Ottelusta sivussa
Mikko Jokela, Markus Kankaanperä, Niklas Huovila, Mikko Kurvinen, Turo Järvinen, Mikko Vainonen, Mikael Paunio, Juuso Riksman, Miihkali Teppo, Aki Kivelä, Micke Åsten, Juuso Salmi, Niko Piiparinen ja Jan Lundell.
Lipunmyynti
Lauantai-ilta ja tupa täynnä. Tervetuloa Nordenskiöldinkadun punaisena hehkuvaan hornankattilaan!
Huom! Lippuja vapautuu pieni erä ovimyyntiin klo 15.00.

“Yläkerta huutakaa meille!”

Matsi on katsottavissa myös URHOtv:n nettilähetyksenä ja pääset hankkimaan sentäältä.
Tulosseuranta

Näytä kaikki uutiset