IFK-SaiPa –matsin ennakko ja kokoonpano

IFK – SaiPa klo 18.30IFK:n kolmen ottelun viikko käynnistyy tänään kotiottelulla SaiPaa vastaan. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti ja molemmat matsit ovat päättyneet vierasvoittoihin. SaiPa kävi puhaltamassa kynttilät IFK:n 114-vuotissynttärikakusta ja petolauma kävi maksamassa kalavelkoja Lalli Partisen 70-vuotisjuhlapelissä. Tämän illan matsiin lähdetään puhtaalta pöydältä ja petolaumalle kelpaa vain voitto. Oman huomionsa saa kapteeniVille Peltosenodotettu paluu kokoonpanoon.Toni Söderholmon kantanut ansiokkaasti C-kirjainta rinnassaan ja vienyt joukkuetta eteenpäin kovassa otteluruuhkassa. Peltonen on kuitenkin Peltonen ja Villen paluu tulee aina kreivin aikaan.
Petolauman päänahka haettiin viime viikon molemmissa kotipeleissä ja tänään joukkueella on tilaisuus paikata kotisaldoaan. Mistään helposta pelistä ei kuitenkaan ole kyse, sillä SaiPa on osoittanut olevansa vaikea vastustaja stadilaisille. Nousukuntoinen SaiPa taistelee paikasta kymmenen sakkiin ja IFK:lla puolestaan on mahdollisuus nousta voitolla neljänneksi.
Ottelun ensimmäinen kymppi on tärkeä erityisesti kotona ja vielä kun huomioidaan ketjumuutokset, nousee valmistautuminen ja kärsivällisesti pelisuunnitelmassa pysyminen tärkeään arvoon. Matsia ei voiteta ekan kympin aikana mutta siitä voi tehdä itselleen vaikean. Näin kävi viime perjantaina ja siitä petolauma on ottanut opikseen ja on valmiina lyömään luun lappeenrantalaisten kurkkuun heti alkuvihellyksestä lähtien.
Åsten: ”Maalit tulee, kun tehdään paljon hommia”
IFK-hyökkääjäMicke Åsteniloitsi muun joukkueen lailla JYP-voitosta mutta näki, että itse pelissä on vielä paljon parannettavaa.
– Jyppii vastaan lauantaina ei ollut läheskään meidän parasta peliä: jalka pitää käydä enemmän ja taktisia asioita pitää hioo paljon. Peli ei ole vielä valmista mutta tarvittava voitto, hyvä voitto meille, Åsten pohti.
Kovasta työnteosta tunnettu Åsten sai jo juniorivuosina lempinimen ”Muuli” ja tämä kuvaa hyvin 19-vuotiaan pelitapaa liigassa. Tällä kaudella yhteensä 18 ottelua pelannut Åsten sai tilaisuuden joulun jälkeen ja on pelannut sen jälkeen 13 matsia.
– Pelaaminen maistuu hyvältä. Tos joulun jälkeen kun veljekset oli poissa ja oli erilaisia loukkaantumisia, niin pääsi pelaamaan enemmän. Nyt kun kaverit on palannut Suomeen, niin minuutitkin on vähän laskeneet mut hyvä meininki siellä, tehään vaan paljon hommia.
– Omaa peliä pitää pystyä parantamaan, täs on muutama vähän heikompi peli alla. Lisää liikettä, kamppailuvoimaa ja tahtoa. Niitä pitää saada, nuorukainen totesi innoissaan.
Åstenin mukaan valmistautuminen SaiPaa vastaan on mennyt suunnitellusti. Joukkue harjoitteli maanantaina aamupäivällä ja iltapäivällä oli vapaaehtoiset maalivahtijäät, joihin myös Åsten osallistui.
– Normaalin kaavaan mukaan. FysiikkavalmentajaLehdon Jukkaveti oheiset ennen jäätä, sit 40-50 minuuttia jäällä, tehtiin sähäkästi hommat mitä tehtiin ja tultiin pois. Nyt mä tulin vielä veskarijäille, Lundell otti muutamat kopit, Åsten totesi maanantai-iltana.
SaiPa-matsit ovat olleet tällä kaudella vaikeita. Sputnikit voitti Nordenskiöldinkadulla 4-2 ja taipui kotonaan 1-0. Åsten näkee SaiPan koko kentän puolustuksen aukeavan kovalla työnteolla.
– SaiPaa vastaan yleensä on ollut kovaa taistelua ja ne on kova tekeen hommia, ja meidän pitää vastata siihen kovalla työmäärällä. Jalka pitää käydä ja pää pitää olla mukana. Kyllä mä luulen, että kun tehdään vaan hommia paljon, niin kyllä meillä on taitoa sen verran joukkueessa et ne maalit tulee sieltä, Åsten pohti tulevaa koitosta.
Ja niinhän siinä sitten kävi, että kun matsiennakon haastattelu tehtiin poikkeuksellisesti maanantaina, niin kokoonpanot muuttuivat yön aikana. Teksti pätee kuitenkin hyvin illan matsiin, joten näillä mennään.
Kokoonpano
IFK:n päävalmentajaPetri Matikainenpisti paletin uuteen uskoon lauantain JYP-voiton jälkeen. Osaltaan kokoonpanomuutoksiin vaikuttaaVille Peltosenpaluu kokoonpanoon. Ykkösnyrkkinä jatkaaSiim Liivikinjohtama kolmikko, joka on tehnyt kulmapelaamisesta ja suoraviivaisen räväkästä pelitavastaan suorastaan taidetta. Aina luotettavaPetteri Wirtanennousee puolustavammasta roolista hyökkäävämpään ja saa laidoilleenPeltosenjaKuhdan. ”Super GJanne Pesosellahöystettynä jatkaa samassa koostumuksessa ja kovaotteinenErkki Rajamäkitulee tekemään tilaaTyler RedenbachillejaEero Somervuorelle.
Pakkipareissa on tehty yksi muutosDaniel FernholminpalatessaToni Söderholminpariksi. Lauantaina JYPin pysäyttänyt ja marraskuussa SaiPan nollannutMika Norjajatkaa tolppien välissä ja pyyhettä niskan ympärille kääriiDennis Endras.
Jengin näettästä.
Ottelusta sivussa
Markus Kankaanperä, Niklas Huovila, Turo Järvinen, Mikko Vainonen, Miikka Tuomainen, Mikael Paunio, Juuso Riksman, Miihkali Teppo, Aki Kivelä, Micke Åsten, Christian Silfver, Juuso Salmi, Niko Piiparinen ja Kristian Tuohilampi.
Lipunmyynti
Otteluun on vielä lippuja jäljellä ja pääset hankkimaan netäältä. Huom! Lauantain matsi on tällä tietoa jo nyt loppuunmyyty, joten mikäli haluat nähdä IFK:n pelaavan tällä viikolla, kannattaa saapua tämän illan matsiin.
Tervetuloa talvisen lämpöiseen Nordenskiöldinkadun tunnelmaan. Pakkanen paukkukoon pihalla ja laidat sisällä.
Tulosseuranta

Näytä kaikki uutiset