live
0-0

Ilves – IFK-matsin ennakko

Ilves-IFK klo 18.30

IFK pelaa tänään viimeisen ottelunsa ennen maaottelutaukoa Ilveksen vieraana Hakametsässä. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti ja petolaumalle on kirjattu voitto molemmilla kerroilla (6-1 ja 2-0). Tupsukorvien NHL-avut ovat piristäneet myös Ilveksen peliä, mistä osoituksena Tapparan nollaaminen keskiviikkona ja KalPalle taipuminen eilen Kuopiossa vasta varsinaisen peliajan jälkeen. Vaikka kotijoukkue onkin sarjan hännillä, ei se kerro koko kuvaa Ilveksen tämänhetkisestä iskukyvystä ja IFK:lla onkin täysi iltapuhde tänään edessä – pelihuumorin löytänyt joukkue on aina vaikea vastustaja. Tulitukea antavat IFK-fanit, jotka järjestävät tänään Megamatkan Tampereelle.

Joulutauolle voitokkaasti halajava IFK voitti HPK:n eilen kotonaan 4-2. Jos ylivoimapeli ei toiminut keskiviikkona, niin Nordenskiöldinkadulla stadilaisten YV oli tappavan tehokasta. Neljästä maalista kolme syntyi Mathieu Perreault´n, Joël Perrault´n, Arttu Luttisen, Toni Söderholmin ja Kyle Klubertanzin taidokkaan pakkopelin seurauksena. Erikoistilannepelaaminen on tänään suuressa roolissa ja eilen IFK voitti sen osuuden 3-0, mistä on hyvä lähteä jatkamaan tänään.

Vieraspelaaminen

IFK on kotonaan voittanut toiseksi eniten mutta vieraspelaaminen on kaiken kaikkiaan ollut tällä kaudella jäässä. Viidestätoista vieraspelistä saldona on vain 3 täyttä pistepottia maalisuhteen ollessa karmaiseva 25-41. Syytä tähän on vaikea sanoa, eikä selitykseksi riitä ainoastaan se, että jokainen kotijoukkue haluaa aina voittaa stadilaiset. Tilastoja tutkiessa nousee yksi asia selkeästi esiin: ylivoima on tähän mennessä toiminut ainoastaan kotona, minkä myötä joukkueen YV on liigan toiseksi parasta. Toki joukkue saa vieraskaukalossa perinteisesti pelata vähemmän ylivoimaa mitä liigan keskiarvo on. Esimerkiksi kahden miehen ylivoimia on tasan yksi ja vertailun vuoksi esim. HPK:lla on ollut 7. Eikä liene suuri yllätys, että IFK on pelannut vieraspeleissä eniten kahden miehen alivoimaa. Kylmä tosiasia on kuitenkin, että vieraissa paikat ovat jääneet tähän mennessä hyödyntämättä. Tämän lisäksi vieraspeleissä omissa on soinut ylivoimalla neljästi, mikä puolestaan on eniten koko liigassa. Näitä palikoita on laitettu viime aikoina paikoilleen ja kun ne lopulta loksahtavat kohdilleen, alkaa toivottua tulostakin tulla.

Kokoonpano

IFK:n päävalmentaja Pasi Sormunen ei ole tehnyt muutoksia jengiin, vaan luottaa voittavaan kokoonpanoon.

Ottelusta sivussa

Mikko Jokela, Ville Varakas, Kimmo Kuhta, Ville Peltonen, Roope Talaja, Micke-Max Åsten, Lennart Petrell ja Siim Liivik.

Ottelun selostus klo 18.15 alkaen

Harri Hinkkanen ja Matti Hagman studiossa Metron taajuuksilla 95,2MHz ja 91,6MHz..

Voit katsoa matsin myös URHOtv:n nettilähetyksenä.

Tulosseuranta

Näytä kaikki uutiset