Joakim Eriksson odottaa Färjestadin kohtaamista

IFK:n ruotsalainen keskushyökkääjä Joakim Eriksson on osoittautunut erinomaiseksi hankinnaksi. Eriksson pelaa illasta toiseen perusvarmaa sentteripeliä ja osallistuu peliin aktiivisesti kaukalon molemmissa päädyissä sekä erikoistilanteissa. Torstaina vastaan luisteleva Färjestad on mieluinen vastustaja ja ”Jokke” kertoo myös odottavansa pelin jälkeen järjestettävää fanitapaamista.

Joakim Erikssonon tyytyväinen harjoituskauden esityksiinsä, vaikkakin löytää aina parantamisen varaa. Huomenna on tarkoitus harjoitella kiekkokontrollia Färjestadia vastaan ja hiomaan viimeisiä kuvioita
– Tähän mennessä omalta osaltani on mennyt ihan hyvin. Joukkue on pelannut paremmin, mitä tulokset antavat ymmärtää mutta siltikin meillä on vielä parannettavaa. Meidän täytyy pystyä parempaan kiekkokontrolliin ja mielestäni Färjestad-peli on hyvä testi siihen. Ruotsalaiset joukkueet tykkäävät enimmäkseen pitää kiekkoa ja kontrolloida peliä, ja siinä on meille sopiva haaste tehdä samoin. Sitä voidaan vielä harjoitella ja sen päälle on hyvä rakentaa, Eriksson pohti keskiviikon treenien jälkeen.
FBK on Erikssonille yhtä tuttu kuin mikä tahansa toinen liigajoukkue suomalaiselle pelaajalle.
– Tiedän paljon Färjestadin pelaajia mutta yhteydenpito on lähinnä Facebookissa. Elitserieniä ja ruotsalaisia joukkueita tulee seurattua muutenkin, en kuitenkaan ole niin perillä joukkueen tekemisistä, että tietäisin jotain inside-juttuja, Eriksson naurahtaa.
Torstai-ilta Nordenskiöldinkadulla on kokonaisuudessaan varsin mielekäs Erikssonille. Vastassa on ruotsalaisjoukkue ja pelin jälkeen tapaaminen IFK-fanien kanssa.
– Peli on luultavasti erittäin taktinen ja siinä nähdään paljon kiekon liikuttelua ja taitoa, eikä niinkään aggressiivista peliä heidän osalta. Katsotaan miten pystymme vastaamaan siihen.
– Pelin jälkeen on luonnollisestikin hienoa tavata faneja ja toivottavasti he nauttivat tilaisuudesta tulla tapaamaan meitä ja vaihtamaan kuulumisia. Mielestäni nämä jutut rakentavat hyvää vuorovaikutussuhdetta pelaajien ja fanien välille tulevalle kaudelle, seurassa erittäin hyvin viihtyvä Eriksson sanoi.
Eriksson on vakuuttanut monipuolisuudellaan ja rauhallisella kiekollisella pelillä, ja näyttää kuin miehellä olisi kiekon kanssa kaikki aika maailmassa. Taidon lisäksi ruotsalaissentterillä riittää peliälyä ja tämänkin päivän treenien jälkeen Eriksson käveli pukukopin fläppitaululle ja alkoi piirtää kuvioita, joita hän käviToni Söderholminkanssa läpi.
– Oman pelin analysointi ei ole helppoa mutta mielestäni se on ollut tähän mennessä OK. Näen itseni tasaisena pelaajana, jolta voi odottaa tason ylläpitämistä joka ilta. Annan oman panokseni molemmissa päissä, erikoistilanteissa ja aloituksissa. En ehkä ole se kovia pommeja jakava hyökkääjä, vaan pelaan keskushyökkääjän paikkaa ja yritän pysyä roolissani ja kaistallani, Eriksson määritteli omaa habitustaan pelaajana.
Eriksson ja kumppanit huomenna tulessa: IFK-Färjestad To 6.9. klo 18.30.
Kausikorttilaisille sekä FanClubilaisille järjestettävä tilaisuus alkaa jo klo 17.00. Fanitapaaminen ottelun jälkeen. Tervetuloa Nordenskiöldinkadulle!

Näytä kaikki uutiset