logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

JYP – IFK-matsin ennakko

JYP – IFK klo 18.30

Myrskynsilmässä viime aikoina ollut IFK matkaa tänään hurrikaanipaitojen kotiluolaan. Viikon aikaisempi vierasottelu päättyi 3–2-jatkoaikatappioon, mikä sai monen kantamaan murhetta joukkueen iskukyvystä. Pelit Porissa ovat olleet viime vuosina tiukkoja ja esimerkiksi viime syksyn vastaavassa kohtaamisessa IFK johti päätöserään lähdettäessä kahdella maalilla mutta hävisi lopulta 3-2, kun kotijoukkue onnistui maalinteossa 13 sekuntia ennen loppua. Tiistaina maalin johtoasemassa pelaaminen oli rohkeaa, eikä joukkueella ollut varsinaisesti mitään hätää. Lopussa tullut tasoitusmaali oli Jonas Brodinin henkilökohtainen taidonnäyte, eikä siinä jäänyt paljon nokan koputtamista.

Tiistaista tarttui mukaan paljon enemmän mitä tulos antaa ymmärtää. Päätöserän vieraspelaaminen oli parasta tällä kaudella ja hieman paremmalla viimeistelyllä tuloskin olisi ollut toisenlainen. Tämä on kuitenkin urheilua ja täytyy muistaa, että jossain vaiheessa suunta muuttuu. Jokainen tsäänssi on mahdollisuus, vai miten eräs jyväskyläläinen mäkimies asian ilmaisikaan.

Söderholm: ”Lähdetään hyvillä fiiliksillä”

IFK-puolustaja Toni Söderholm on selättänyt kuumeen, mikä piti miehen tiistaina poissa askista, ja on valmiina kovaan taisteluun JYPiä vastaan.

-Tosi hieno tulla takas pelaamaan, jätkät ovat pitäneet hyvin yllä työntekoa ja positiivista ilmapiiriä, vaikka tänä syksynä on ollut pimeätä ulkona ja vähän kentälläkin tällä hetkellä. Pitää kyllä hattua nostaa niille, pelihaluja puhkunut Söderholm kiitteli.

IFK:n kokoonpanossa on tänään kolme ranskaa äidinkielenään puhuvaa kanadalaispelaajaa, joita tullaan peluuttamaan ylivoimassa yhdessä. Söderholm ei ole kaivanut ranskankielen sanakirjaa esiin, vaan luottaa kommunikaation tulevan tilanteen mukaan.

-Ylivoimalla on vähän erikoisjuttuja, saavat puhua ranskaa, kunhan kiroilevat suomeksi, Söderholm naurahti.

Sekä Mathieu Perreault että Joël Perrault tekevät tänään ensiesiintymisensä IFK-paidassa.

– Mathieu on näppärän oloinen jätkä, hyvät kädet ja hyvä luistelemaan. Mielenkiintoista nähdä kentällä, hyvältä vaikuttaa, Söderholm sanoi yhden yhteisen jääharjoituksen jälkeen.

Söde antaa tunnustusta myös Mathieun ”isoveljelle” Joëlille, joka on pitkästä loukkaantumisestaan huolimatta viettänyt paljon aikaa joukkueen kanssa ja ollut mukana vieraspelireissuilla.

-Joëlilla kävi maksimaalisen huono säkä. Polvi meni toisissa jäätreeneissä mutta jos häntäkin miettii, niin Joël on istunut meidän kanssa bussissa vieraspeleissä ja tullut katsomaan niitä pelejä. Kaverilla on ollut halu nähdä ja oppia meidän tavoille mahdollisimman nopeasti, ja varmaan saanut hyvän kuvan siitä, missä hän pystyy meitä auttamaan – jos nyt jotain positiivista hänen poissaolostaan haluaa hakea. Joël on nähnyt paljon meidän pelejä vieraskaukalossa ja tiedostaa missä mennään

Kapteenin C-kirjainta rinnassaan kantava Söderholm tiedostaa joukkueen sarjasijoituksen mutta ei anna sen ottaa valtaa.

– Me lähdetään hyvillä fiiliksillä. Sarjataulukko kertoo yhtä juttua ja se on absoluuttinen totuus, mutta meidän kyllä pitää olla kans niin viisaita ja rohkeita ja kokeneita, että me pystytään näkemään kuinka monessa niistä peleissä me ollaan oikeasti oltu voitossa kiinni. Ne on aika isoja juttuja, sit tullaan paljon pienempiin asioihin, mitkä ratkaisevat pelin voittamisen. Maalinteko on tietysti sellainen asia ja varmaan suurin yksittäinen syy, miksi meillä on tökkinyt tuloksellisesti mutta siihen kaikki haluaa ottaa vastuuta. Me yritetään nyt mennä positiivisuuden kautta, Söderholm avasi tämänhetkistä tilannetta.

Kokoonpano

Ottelusta sivussa

Ville Varakas, Mikko Kurvinen, Ville Peltonen, Toni Leinonen, Micke Åsten, Joni Töykkälä, Kyle Klubertanz, Niko Piiparinen ja Iiro Pakarinen

Ottelun selostus klo 18.20 alkaen

Stadin Kehäkettu, Harri Hinkkanen selostaa ottelun Metron taajuuksilla 95,2MHz ja 91,6MHz..

Voit katsoa matsin myös URHOtv:n nettilähetyksenä.

Tulosseuranta

Näytä kaikki uutiset