KalPa-IFK -matsin ennakko ja kokoonpano

KalPa-IFK klo 17.00

IFK päättää kolmen ottelun viikkonsa vieraspelillä Kuopiossa. Niirala on ollut viime vuosina lähes ylipääsemätön este ja tänään on tarjolla oivallinen mahdollisuus lähteä maaottelutauolle liput liehuen. Viikon kahdesta ottelusta saldona on kuusi pistettä ja mikä olisikaan parempi tapa kruunata liigan ensimmäinen jakso kuin hakea vierasvoitto KalPan kotiluolasta. Ymmärrettävästikään se ei tule olemaan helppoa, sillä viekkailla savolaisilla on sanansa sanottavana ja yhtäläisenä tavoitteena lähteä tauolle voitokkaasti.

Isännillä on viime vuosilta henkinen yliote stadilaisiin, mitä tänään lähdetään murtamaan. Valmistautuminen on sujunut hyvin ja parin tärkeän voiton jälkeen kovaan matsiin lähteminen on aina helpompaa. Pelitapa on loksahtamassa paikoilleen ja itseluottamus tapissa – siitä on hyvä lähteä illan matsiin. Molemmat joukkueet tulevat satsaamaan ensimmäiseen kymppiin ja tiedossa on kaiken kaikkiaan erittäin vauhdikas kiekkoilta.

Pakarinen: "Tänään ei pisteitä Kuopioon jätetä"

KalPasta IFK:hon täksi kaudeksi siirtynyt Iiro Pakarinen oli perjantain aamutreenien jälkeen haastateltavana. Hyväntuulinen Härkä-Pakari antoi joukkueelle tunnustusta Blues-matsin taistelusta.

– Tosi hyvä vieraspeli, oli puhetta että lähdetään siihen alkuun kovaa ja onnistuttiin siinä mun mielestä tosi hyvin. Ehjä kuuskymppinen ja viimeinen erä puolustettiin hyvin, vaikka Blues tuli kovaa ja sai hyviä paikkoja. Ortio piti sit viimeisenä lukkona meidät siinä mukana. Hyvä peli ja ollaan koko ajan menty eteenpäin, Pakarinen myhäili orastavien movemberiensa takaa.

Valmistautuminen lauantai-illan matsiin alkoi jo perjantaina.

– Torstaina nautittiin voitosta hetki ja nyt alettiin valmistautua KalPa-peliin. Käytiin lyhyesti jäällä ottamassa pikku hiki ja katottiin vähän pelillisiä asioita, mitä KalPa on tekemässä ja mitä meidän pitää tehdä. Lounaan jälkeen hypätään bussiin ja ajetaan viis tuntia Savon sydämeen, Pakarinen kertasi eilistä ohjelmaa.

Pakarinen pelaa ensimmäistä kertaa KalPaa vastaan. Nuori laituri uskoo tunnekuohun iskevän päälle viimeistään hallissa.

– Fiilikset on tosi hienot, ei ole aikaisemmin ollut tällaista tilannetta edessä. Vielä ei jännitä mutta varmaan kun Niiralan vieraskopissa istuu, niin tulee perhosia vatsaan.

KalPan voittoprosentti IFK-peleissä viime vuosina on niin hurjaa luokkaa, ettei sitä viitsi edes lähteä tilastoista laskemaan. Pakarisella on vastaus kuopiolaisten käsittämättömän kovaan menestykseen juuri stadilaisia vastaan.

– Kuopiossa kun pelattiin IFK:ta vastaan, niin kyllä siinä oli aina erilainen sytyke. Koko joukkue sai siihen ekstralatauksen vähän kuten Jyppi-peleihin silloin saatiin. IFK tuntui silloin sopivan KalPaa vastaan ja saatiin aina hirmulataus, halli oli täynnä kuten varmaan tänäänkin. Mutta tänään ei pisteitä Kuopioon jätetä, Pakarinen paalutti.

SM-liigan mytologiaan kuuluu, että IFK:n omat koirat purevat. Tänään Pakarisella on – mitään suurempia paineita lataamatta – mahdollisuus muokata tätä uskomusta ja iskeä maali KalPan verkkoon IFK-paidassa. Pakarinen tiedostaa tämän kaiken mutta ei anna sen häiritä, vaan on asetelmien suhteen vesi kielellä.

– Ei siinä auta kuin tehdä vaan omia hommia ja olla keskittymättä mihinkään muuhun. Siellä voi olla minkälainen vastaanotto tahansa, joko buuataan tai hurrataan. Saa nähdä, ei passaa niistä välittää. Lähdetään vaan omaa peliä pelaamaan ja yhtä rennosti miten ollaan noi kaksi edellistä peliä pelattu. Nyt on uus sivu kääntynyt meidän pelissä ja tässä joukkueessa, Pakarinen näkee.

Kokoonpano

IFK:n päävalmentaja Pasi Sormunen on tehnyt kokoonpanomuutoksia Blues-matsin jälkeen. Lennossa ollut Ville Varakas sai torstaina siipeensä ja ”Viton” tilalla nähdään tänään Mikko Kurvinen. Nykoppin ja Redenbachin ketjut jatkavat entisellään. Kuumeen selättänyt Eero Somervuori tulee Erikssonin laitaan ja Roope Talaja siirtyy, ylävartalovamman saaneen, Toni Leinosen paikalle Siim Liivikin ketjuun. .

Ottelusta sivussa

Joel Perrault, Ville Varakas, Jari Sailio, Robert Nyholm, Toni Leinonen, Micke-Max Åsten, Joni Töykkälä, Kyle Klubertanz, Niko Piiparinen ja Kristian Tuohilampi.

Ottelun selostus

Harri Hinkkanen sähisee Metron taajuuksilla 95,2MHz ja 91,6MHz.

Näytä kaikki uutiset