logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Monen murheen Kurvinen vihdoin kunnossa

Mikko Kurvisen kohdalla ei voida sanoa, että vuodet olisivat kohdelleet miestä hellävaroin. Kesän jälkeen näytti, että kausi lähtisi hyvin liikkeelle, mutta sitten tuli käsivamma, joka lykkäsi kauden alkua lokakuun loppuun.

– Toivotaan, että loukkaantumiset olisivat mennyttä aikaa. Selän kanssa ei ole ollut mitään ongelmia ja se on ollut hyvä asia, Kurvinen sanoo viitaten selkävammaansa, joka vaati aikoinaan leikkaushoitoa. Kurvinen, jos kuka tietää, mitä vaatii palata loukkaantumisen jälkeen takaisin pelikuntoon.

– Kyllä se motivaatio löytyy, mutta onhan se vaikeaa, jos tulee pahakin loukkaantuminen ja joutuu pitkäksi aikaa sivuun. Alkuun se rassaa, kun joutuu katsomaan pelejä sivusta eikä pääse jäälle, mutta pikku hiljaa sitä pääsee kuntoutumisen jälkeen kiinni siihen hommaan.

– Isomman vamman jälkeen, kun pääsee ensimmäistä kertaa jäälle, niin kyllä siitä tulee hyvä tunne.

Loukkaantumisten myötä on kuntosali tuntunut välillä toiselta kodilta.

-On se tuntunut siltä. Vähän liikaa on tullut kuntoutettua itseään, mutta tällainen tämä minun tilanteeni on, että loukkaantumisia vain tulee. No, näitä sattuu, eikä sille voi mitään, Kurvinen toteaa.

Täksi kaudeksi Kurvinen oli asettanut itselleen kovat tavoitteet, mutta kesällä operoituun käsivarteen tuli hermoperäistä särkyä, joka vei miehen katsomon puolelle.

-Tavoitteet olivat kovat ja ovat ne edelleenkin, vaikka käsivamma pilasikin alkukauden. Ohjeistus oli, että särky pitää saada kokonaan pois ennen kuin saa pelata. Nyt käsi on hyvässä kunnossa ja pelaaminen onnistuu, puolustaja summaa.

Mikko on edustanut punapaitoja vuosituhannen vaihteesta lähtien, eli koko liigauransa ajan, joten mies on nähnyt vuosien varrella monta erilaista IFK:ta.

– Joo, onhan tässä monta persoonaa ja joukkuekaveria nähty, mutta en osaa nimetä ketään ylitse muiden. Kovia pelimiehiä ovat kaikki olleet, Kurvinen summaa.

– Mestaruus oli totta kai kova juttu. Hetki siinä meni ennen kuin tajusi, että mitä onkaan saavutettu. Tavoitteena on hankkia lisää samanlaisia kokemuksia.

– Tämän kauden joukkueessa on potentiaalia. Kyse ei missään tapauksessa ole siitä, että joukkue olisi huono. Meidän pitää vain saada suunnitelmamme toteutumaan, niin uskon että tulostakin alkaa tulla.

Viime lauantain KalPa-pelissä Kurvinen pelasi loukkaantuneen Ville Varakkaan tilalla Ilari Melartin parina. Millainen mies Melart on?

– No, Lädähän on Lädä, Kurvinen naurahtaa.

– Mukava ja hyvä pakkipari, ei mitään huonoa sanottavaa kaverista. On mukava seurata, kun mies rymistelee kulmissa. Hyvä pelimies ja pääsee vielä pitkälle.

Viime viikolla alkanut Movember näkyy myös IFK:ssa ja aiemmin haastattelussa ollut Tyler Redenbach veikkasi Kimmo Kuhdan kasvattavan komeimmat Pelkät. Yhtenä vaihtoehtona Redenbach harkitsi äänensä antamista Kurviselle. Mies nauraa kuultuaan asiasta.

– On minua pyydetty, mutta harkitsen vielä. En ole leikannut, vaan olen antanut kasvaa. Täytyy katsoa, että jos jossain vaiheessa sutaisen vain pelkät viikset. Tulisi varmaan aika huikean näköiset, Kurvinen hymyilee.

Teksti Joni Vainio

Näytä kaikki uutiset