logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Redenbach haluaa tyytyväisenä tauolle

Tyler Redenbach on monille SM-liigaa seuraaville tuttu nimi, sillä mies on pelannut ensimmäiset ottelunsa Suomessa jo vuonna 2009. Viime kausi alkoi Sveitsissä, mutta vuoden vaihteen jälkeen Redenbach saapui vahvistamaan IFK:ta pelaten punapaidoissa 26 ottelua.

– Kun keväällä lähdin täältä, sanoin että olisin ensi kaudellakin joukkueen käytettävissä. Tilanne kuitenkin eli kesän aikana, joten olin hieman epävarma mahtuisinko joukkueeseen. Mutta, kun minulle tarjottiin sopimusta, olin todella innoissani ja tulin mielelläni tänne, Redenbach sanoo.

– Kesän aikana jouduin myös pohtimaan muita mahdollisia joukkueita ja yksi vaihtoehto olisi ollut lähteä Saksaan pelaamaan. Olin jo lähellä allekirjoitusta, mutta samalla viikolla sain myös IFK:lta sopimustarjouksen. Onneksi odotin.

Tulevaksi kaudeksi Redenbach ei ole asettanut selkeitä tavoitteita, sillä tähtäimen asettaminen liian korkealle veisi keskittymisen vääriin asioihin.

– Pyrin vain olemaan mahdollisimman täsmällinen ja pelaamaan mahdollisimman hyvin joka ottelussa. Jos pyrkii miettimään kaikkia otteluita ennalta, on vaarana, että pettyisi omaan suoritukseensa. On parempi mennä ottelu kerrallaan.

SM-liigan pelitapa ja joukkueet ovat tulleet kanadalaiselle tutuksi vuosien aikana, mutta mitään suurempaa muutosta mies ei ole havainnut.

– Peli on hyvin samankaltaista verrattuna silloin kuin aloitin neljä kautta sitten. Suurin ero on totta kai tullut joukkueen mukana, mutta mitään isompaa eroa ei mielestäni ole. Liiga on verrattavissa pohjoisamerikkalaiseen kiekkoon; peli on nopeaa, paljon suunnanmuutoksia ja taklauksia. Sen takia pidän siitä, Redenbach pohtii.

Alkukausi on ollut joukkueelta vuoristorataa, sillä hyvän vaiheen jälkeen on tullut notkahdus ja myös Redenbach myöntää sen.

– Olemme hävinneet hyvällä pelillä ja toisaalta voittaneetkin huonolla, joten yritämme tällä hetkellä löytää balanssia. Henkilökohtaisesti on tullut nousuja ja laskuja, mutta toivottavasti jatkossa pystyn tekemään pisteitä lisää ja auttamaan joukkuetta voittamaan.

– Tiistain JYP-voiton merkitys henkisesti oli valtava joukkueen itseluottamukselle. Pelasimme ehjän 60 minuuttia ja se osoitti, että voimme voittaa omalla pelillämme kärkijoukkueen.

– Meillä on kaksi tiukkaa peliä tiedossa tällä viikolla, mutta sen jälkeen on aikaa toipua. Blues on kova kotonaan, mutta yritämme saada avausmaalin ja sitä kautta saada heidän peliään avattua. Lauantaina on tiedossa ensin pitkä bussimatka Kuopioon, mutta toivottavasti saamme sieltä pisteitä tuliaisiksi, Redenbach sanoi keskiviikkona.

NHL:n työsulun takia SM-liigaan on tullut tukuittain huippupelaajia ja maanmies Stephane Robidas´n saapuminen IFK:hon miellyttää myös Redenbachia.

– Se on todella siistiä ja on hienoa päästä pelaamaan NHL-pelaajia vastaan. Se on hyvää kiekolle, mutta myös ikävää niille, jotka menettävät pelipaikkansa. Se on osa tätä bisnestä ja se on vain hyväksyttävä. Nuorille pelaajille on kuitenkin hienoa päästä seuraamaan NHL-pelaajien edesottamuksia ja heidän tekemistään kentällä.

Marraskuu on nyt myös SM-liigassa Movember-kuukausi. Miten on, kuinka hyvin kasvaa kanadalaisella naamaryijy?

– Ehdottomasti yritän, mutta epäilen! Seurataan nyt ainakin viikko, että tapahtuuko mitään, Redenbach nauraa.

– En tiedä onko meillä joukkueen kesken mitään kilpailua, elleivät jätkät ole suomeksi jotain sopineet. Mielenkiintoista tästä tulee kuitenkin, sillä ainakin Siim (Liivik) on todella karvainen. Onneksi on muutamia babyfaceja, joilla ei kasvaisi edes parissa kuukaudessakaan.

Pitkän pohdinnan jälkeen Redenbach nimeää oman suosikkinsa Movemberiin.

– Kiben (Kimmo Kuhta) täytyy olla tässä hyvä, sillä hänellä on kaljukin. Toivottavasti hän kasvattaa pitkät viikset, Redenbach vinkkaa.

Teksti: Joni Vainio

Näytä kaikki uutiset