Talaja toivoo tasaisuutta otteisiin

Kaksi edellistä kautta Espoon Bluesia edustanut Roope Talaja siirtyi täksi kaudeksi takaisin Stadiin, kun mies solmi IFK:n kanssa kahden vuoden sopimuksen. Ennen Espoon visiittiä Talaja ehti maistaa liigakiekkoilua punapaitojen riveissä kahden ottelun verran kaudella 2009-2010.

– Halusin tulla tänne ja tämä oli selkeä vaihtoehto. Tuntui hyvältä ratkaisulta ja on sitä myös ollut, Talaja perustelee valintaansa.

Talajan mukana Bluesista saapuivat myös puolustaja Ville Varakas sekä hyökkääjät Joakim Eriksson ja Joni Töykkälä, joten sopeutumisvaikeuksia uuteen joukkueeseen ei ole ollut.

– Hyvin jätkät ovat ottaneet vastaan, ei ole ollut mitään ongelmia. Kaikki ovat mukavia äijiä ja vielä, kun Bluesista tuli pari kaveria mukana niin hyvin on mennyt.

Kun keskustelu kääntyy tapahtumiin kaukalossa tiedostaa Talaja, mistä tällä hetkellä joukkueen peli kiikastaa.

– Liikaa on peli ailahdellut itsellä ja joukkueella. Välillä on ollut hyviä pelejä ja välillä huonoja pelejä. Pitäisi pyrkiä siihen, että saisi joka ilta parhaan irti, eikä tulisi niin paljon vaihtelua.

Bluesin vuosilta Talajalle jäi hieman kitkerä maku kauden päätteeksi, sillä viime vuonna kausi päättyi tappioon pronssiottelussa Jokereille ja keväällä 2011 Blues hävisi loppuottelusarjan juuri IFK:lle.

– Kyllä mä tulin tänne voittamaan, Talaja sanoo päättäväisesti.

– Pari edellistä vuotta putkeen ollaan hävitty viimeinen peli, joten haluan välillä voittaa jotakin.

Talajan pelipaikka on alkukauden aikana vaihdellut, mutta tällä hetkellä paikka tuntuu löytyneen <strong>Markus Granlundin</strong> ja <strong>Joakim Erikssonin </strong>rinnalta.

– Oma roolini siinä kentässä on olla sellainen yleismies. Vähän kaikenlaisia hommia sitä pyrkii tekemään, ihan sama mikä se kenttä on ja mikä rooli. Voin mennä vaikka maaliin, jos se sen vaatii, että joukkue voittaa.

Bluesissa Talaja tuli tunnetuksi peräänantamattoman taistelijana, eikä rooli ole hirveästi muuttunut seuran vaihdon jälkeen.

– Kyllä mä näen, että se on samanlainen. Jos alan liikaa kikkailemaan ja kuvittelen pystyväni dominoimaan täällä, niin ei siitä tule mitään. Olen sellainen pelaaja, että jos ei ole töitä, niin sitten ei ole mitään.

NHL:n työsulun takia IFK:hon tulleet Stephane Robidas ja Lennart Petrell ovat Talajalle olleet hyviä esimerkkejä ja mies onkin ottanut heistä mallia omaan tekemiseensä.

– Kyllä sen huomaa, miksi he siellä pelaavat. Kaiken mitä he tekevät jäällä ja sen ulkopuolella tehdään aivan tiptop, eikä mitään jätetä sattuman varaan. On ollut ilo seurata heidän otteitaan.

IFK:n ohjelma ennen ensi viikon maajoukkuetaukoa on varsin kiireinen. Tiistaina Nordiksella 115-vuotisjuhlaottelussa vastaan luistelee sarjakärki JYP ja torstaina on vuorossa vieraspeli Bluesia vastaan. Viikon kolmas peli on lauantaina Kuopiossa KalPan vieraana.

-Tämä on meille erittäin iso viikko. Nyt mitataan kunnolla, että mistä tämä joukkue on todella tehty, koska viime aikoina on ollut vähän vaikeampaa. Tällä viikolla voi antaa aivan kaiken, eikä tarvitse miettiä mitään muuta kuin näitä kolmea peliä. Eletään hetkessä ja lähdetään kaivamaan sitä isoa IFK-sydäntä esiin, Talaja päättää.

Haastattelu: Joni Vainio

Näytä kaikki uutiset