logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Tappara – IFK-matsin ennakko ja kokoonpano

Tappara – IFK klo 18.30

IFK avaa kahden pelin viikkonsa reissulla Hakametsään, missä vastassa on sarjassa kahden pisteen päässä kärkkyvä Tappara. Joukkueet kohtasivat lokakuun alussa Nordenskiöldinkadulla ja silloin pisteet lähtivät porkkanahousujen mukana Manseen yllätysluvuin 3-2. Tänään on yksinkertaisesti takaisinmaksun paikka.

IFK on nostanut pelintasoaan tasaisen varmasti ja lauantaina jalkoihin jäi kivikova TPS. Kotipelaaminen on stadilaisilla liigan neljänneksi parasta, vaikkakin tappioiden jälkeen petolauma on saanut kuraa niskaansa. Vieraspelaaminen on kuitenkin se, mikä alkukaudesta on ontunut: 11 vieraspelistä joukkue on raapinut kasaan ainoastaan 13 pistettä ja on tällä hetkellä liigan 10. paras vierasjoukkue. On sanomattakin selvää, että jokainen on tiedostanut tämän ja tänään lähdetään korjaamaan asiaa – peli kerrallaan tosin. Illan isäntien tilastot näyttävät päinvastaista: joukkue on 4. paras vierasjoukkue ja kolmanneksi heikoin kotijoukkue.

Somervuori: ”Pidetään jalat liikkeellä”

IFK:n vikkeläkinttuinen hyökkääjä Eero Somervuori veti joukkueen kanssa terävän aamujään ja piipahti haastattelussa ennen loppuverryttelyjä.

– TPS-peli oli varmaan meidän kauden parasta. Koko joukkue pelas hyvin ja varsinkin 1–0-johtoasemassa pystyttiin pelaamaan loppuun asti ja ottamaan kolme pinnaa, Somervuori iloitsi lauantaista esitystä Nordenskiöldinkadulla.

Ison voiton jälkeen tason säilyttäminen on seuraava vaihe ja Somervuori näkeekin, ettei siihen mitään taikatemppuja ole – ainoastaan kovaa työtä.

– Pitää vaan mennä askiin ja tehdä asiat mahdollisimman hyvin. Kyllä me ollaan jo pidemmän aikaa pelattu paremmin ja jatketaan samalla tavalla. Voitot lisää itseluottamusta ja yritetään kasata nyt voittoja, että päästään pikkuhiljaa nousemaan sarjataulukossakin.

Vieraspelaaminen on tällä kaudella jättänyt paljon toivomisen varaa. Positiivisuutta huokunut Somervuori näkee illan pelin hyvänä mahdollisuutena kurssin kääntämiseen.

– Se on vaikea kysymys, tosiasia on kuitenkin se, että kaikki haluaa kotonaan voittaa meidät. Siinä pitää olla ihan parhaimmillaan, jos meinataan pisteet vieraista saada. Ei olla ehkä tänä vuonna onnistuttu mutta tänään on uusi mahdollisuus, pistetään kaikki likoon ja eiköhän siitä hyvä tule, Somervuori pohti joukkueen vieraspelaamista.

Somervuori teki maajoukkuetauon jälkeisellä viikolla maalit molemmissa peleissä – lähietäisyydeltä. Hiljaisemman alkukauden jälkeen sniper päätti yksinkertaistaa peliä, mikä on tuonut nopeasti tulosta.

– On tossa ollut paikkoja koko kauden mutta ei ole mennyt sisään. Ja nyt on vähän kiekot pomppinutkin lapaan siinä maalin edessä. Mutta sitä se on, mitä enemmän siellä viettää aikaa niin silloin ne kiekot voi pomppiakin. Alkukaudella kun ei osunut, niin ehkä sitä itse mietti, että pitää enemmän yksinkertaistaa peliä ja yrittää olla enemmän siellä maalin edessä. Sieltä ne maalit kuitenkin loppujen lopuksi tulee, korkean polviasennon tavaramerkikseen luonut rightin hyökkääjä muistutti.

Tappara vierailusta Stadissa on Somervuoren mukaan niin pitkä aika, ettei lähtenyt sitä muistelmaan. Ajatus oli tässä illassa ja siinä, miten Hakametsästä palataan himaan pistesäkin kanssa.

– Siellä on kova jengi vastassa, aika fyysinen ja isokokoinen joukkue. Pitää tosiaankin olla valmiina kamppailemaan heti alusta lähtien ja pitää jalat liikkeellä, ettei jouduta niin paljon painimaan siellä.

Kuhdalle 700 täyteen

Kibe saa tänään kunnioitettavat 700 SM-liigan runkosarjaottelua täyteen. Kuhta palkitaan lauantain kotiottelussa KalPaa vastaan. Lisää aiheesta myöhemmin.

Klubertanz ja Petrell palaavat kokoonpanoon

Stadilaisnipussa nähdään tänään Kyle Klubertanz, joka palaa kokoonpanoon pitkän tauon jälkeen. Jenkkipakki loukkaantui alkukaudesta Ässiä vastaan pelatussa vieraspelissä ja on tänään valmiina aloittamaan tosipelit Ilari Melartin pakkiparina. Hyökkäykseen tulee apuja Lennart Petrellin muodossa. Lennu oli viime viikon sivussa ja pelaa tänään Tyler Redenbachin ja Kimmo Kuhdan kanssa.

Jengin näet tästä.

Ottelusta sivussa

Joel Perrault, Ville Varakas, Markus Gralund, Mikko Kurvinen, Toni Leinonen, Thomas Nykopp, Niko Piiparinen ja Kristian Tuohilampi.

Ottelun selostus

Stadin Kehäkettu, Harri Hinkkanen sähisee Hakametsästä Metron taajuuksilla 95,2MHz ja 91,6MHz. Nettiradioa pääset kuuntelemaan klo 18.20 alkaen.

Voit katsoa matsin myös URHOtv:n nettilähetyksenä.

Tulosseuranta

Näytä kaikki uutiset