logologo
HIFKKärpät
pe 01.03.2024 klo 19:30

Arttu Luttinen joulutentissä

IFK:n hyökkääjä kertoo, millainen on ammattikiekkoilijan joulu.

Hyvän alkukauden pelannut IFK:n laitahyökkääjä Arttu Luttinen käväisi toimituksen tentattavana joulun nurkilla ja kertoi, miten hän itse viettää joulua ja mitä joulu ylipäätään jääkiekkoilijalle merkitsee.

Mitä touhuat joululomalla?

– Ensimmäinen viikko treenattiin, mutta samalla tässä on valmisteltu joulua perheen kanssa. Jonkin verran lahjoja on kuitenkin vielä ostamatta. Sitten kun se itse tauko koittaa, niin aika paljon tulee oltua lasten kanssa. Toivottavasti luntakin tulisi vielä, niin pääsisi luistelemaan ja pulkkamäkeen.

Tuleeko joulutauko hyvään paikkaan?

– Eiköhän joulu tule aina kaikille hyvään paikkaan. Onhan se sellainen mitä kuitenkin aina odottaa joka vuosi. Saa hetkeksi aikaa vähän rauhoittua, eikä tarvitse miettiä arjen askareita. Kyllä on kivaa olla pari päivää kotona ihan rauhassa lasten ja perheen kanssa niin, ettei ole kiire mihinkään.

Mitä joulu sinulle merkitsee?

– Vuosi tietenkin aina päättyy jouluun ja se yhdessäolo on tärkeää. Kyllä mukavaa on lasten nautinto ja innostuneisuus siitä, että tuleeko joulupukki ja mitä lahjoja saa. Ja se, jos on valkoinen joulu, että pääsee kokeilemaan uusia suksia tai pulkkamäkeen. Nuo asiat antavat minulle kaikkein eniten.

Mitä itse olet toivonut joululahjaksi?

(Maaleja ja villasukat, huutelee taustalta Toni Söderholm.)

– No joo, maalejahan kaipaa tietenkin aina, mutta se ei ehkä ole joulupukin käsissä, vaan ne pitää itse hoitaa. Mutta muutama hyvä urheiluaiheinen kirja olisi mukava saada. Esimerkiksi tuo Sir Alex Fergusonin elämänkerta olisi varmasti aika mielenkiintoinen lukea. Saisi tietää, mitä kaikkea on tapahtunut sen 30 vuoden aikana, kun kyseinen herra johti Manchester Unitedia.

Pitääkö ammattiurheilijana sitten säännöstellä kaikkea kinkun ja muiden herkkujen syömistä?

– Meillehän tulee ruokaohjeet. Täältä joukkueen puolelta videovalmentaja Arska Halttunen laittaa sähköpostia aina jouluaattona, sen mukaanhan me sitten syödään. Totta kai pitää vähän miettiä mitä sitä syö, koska pelit kuitenkin jatkuvat aika nopeasti joulun jälkeen.

(Älä nyt värittele, syödään mitä syödään. Ei mitään väliä, jatkaa Söderholm taustalta.)

– No siis kyllähän joulusta pitää nauttia, se on myös ihan selvää. Ei siinä nyt kuitenkaan päällimmäisenä ole se jääkiekko mielessä silloin aattona, Luttinen naureskelee.

Kuka on jengin jouluisin ihminen ja minkä takia?

– Kyllähän se tuo Toni Leinonen on. Toni vetää aina ympäri vuoden Hiisinä, mutta sitten tähän joulun aikaan hän pukeutuu aina joulutontun asuun. Kokonsakin puolesta Leinonen pystyy esittämään tonttua erittäin hyvin.

– Huhun mukaan Tonttu Leinosella on myös paljon keikkaa tuossa ihan joulun ympärillä. Se on hienoa, että kaveri saa tehdä tosissaan sitä mistä tykkää.

Jouluiset terveisesi faneille?

– Ei muuta kuin joulurauhaa ja keskittykää yhdessäoloon ja kinkkuun. Mitään muuta ei kannata turhaan miettiä jouluna.

Näytä kaikki uutiset