logologo
HIFKHPK
ke 06.03.2024 klo 18:30

DeSantis: Tulossa tiukka ja vauhdikas ottelu

IFK ja Lukko kohtaavat kolmannen kerran tällä kaudella.

IFK:n jenkkipuolustaja Jason DeSantisin nimeä ei ole otsikoissa suuremmin näkynyt. DeSantis ei ole ottanut asiasta paineita, vaan on keskittynyt pelaamaan mahdollisimman hyvin ja tasaisesti joka ilta. Pisteet tulevat aikanaan, tärkeintä on joukkueen menestys.

Perjantain harjoitusten jälkeen haastateltavana ollut DeSantis sanoi joukkueen itseluottamuksen olevan korkealla.

– Viikko on ollut hyvä, olemme pelanneet joukkueena yksinkertaista peliä: lauomme, teemme maaleja ja maalivahtipelimme on huippua. Niillä eväillä sarakkeeseen tulee voittoja.

– Pelaajien itseluottamus on korkealla, se on sitä aina kun voittoja tulee. Pidetään se yllä, DeSantis sanaili ennen lähtöään hallilta.

Alkukankeuksien jälkeen alakerta on tiivistynyt, tämän viikon kahdessa ottelussa omissa on soinut ainoastaan kerran.

– Joukkueessa on paljon uusia pelaajia ja moni tuli erityylisestä joukkueesta. Joskus se vie vähän aikaa hitsautua yhteen. Olemme oppineet toistemme tavoille paremmin ja olemme tehneet pieniä muutoksia ja se on toiminut.

Hyökkäyssinisellä kuin kotonaan oleva DeSantis myöntää, että pistesarakkeessa voisi olla enemmänkin täkyjä. Pisteitäkin enemmän nautintoa tuo kuitenkin se, että DeSantis on löytänyt pelinsä. Tulos on seurausta oikein tehdystä työstä.

– Olen tyytyväinen peliini, vaikka en ole pystynyt hyökkäyspäässä auttamaan joukkuetta toivomallani tavalla. En ole miettinyt sitä liikoja, tärkeintä on, että olen pelannut hyvin ja tasaisen varmasti. Maalit, syötöt ja pisteet ylipäätäänkin tulevat kun ne ovat tullakseen. Asiat ja kiekkokaan ei aina pompi sinun eduksesi, DeSantis viittasi eiliseen matsiin, jossa tulinen siniviivakuti kilahti tolpasta ulos.

IFK ja Lukko ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Raumalla kotijoukkue voitti jatkoajalla 3-2, viime lauantaina ottelu päättyi samoihin lukemiin rankkariskabassa Matti Kuparisen vastatessa voittomaalista.

– Tiedämme, että siitä on tulossa tiukka ja vauhdikas ottelu. Olemme pelanneet paljon pelejä, 5 peliä kymmeneen päivään tai jotain. Meidän pitää pelata Raumalla järkevästi ja saada koneet käyntiin heti ensimmäisestä erästä lähtien. Tehdään sitä mitä olemme tehneet tähänkin asti, DeSantis tuumasi.

Lukko-IFK klo 17.00.

Näytä kaikki uutiset