logologo
HIFKKooKoo
pe 23.02.2024 klo 19:30

Elkins: Oli hienoa tulla takaisin

IFK:n luotettava jenkkihyökkääjä Corey Elkins tuli tutuksi viime kauden lopulla. Keskellä ja laidassa pelaamaan pystyvä Elkins teki runkosarjan 10 ottelussa tehot 3+2, ja oli pudotuspeleissä joukkueen paras pistemies samoilla tehoilla kahdeksassa ottelussa. Jatkosopimuksen solmiminen oli helppoa ja Elkins on valmistautunut alkavaan kauteen huolella.

– On hienoa olla takaisin, olen erittäin tyytyväinen olooni täällä. Mielestäni meillä on paljon hyviä pelaajia ja on jännittävää olla osa tätä kokonaisuutta. Meillä on todella hyvä joukkue, Elkins arvioi.

Toiseen kauteen lähteminen tutussa organisaatiossa on aina helpompaa pelaajalle ja Elkins myöntääkin viime kauden lopusta olleen paljon hyötyä.

– Oli hyvä olla täällä jo viime kaudella, valmennusjohto on sama ja osaan vastata paremmin odotuksiin. Samoin pelisysteemi on tutumpi. Helpottaa kun on viime kaudesta vähän kokemusta liigasta, vaikka en pelannut kaikkia joukkueita vastaan. Tiedän kuitenkin vähän mitä odottaa vauhdin ja pelien suhteen. Oli erittäin otollista tulla tähän tilanteeseen, kun on vähän kokemusta vyöllä.

Kesätreeneissä on paljon maakohtaisia eroja ja kokeneena pelaajana Elkins sanookin valmistautuneensa kauteen punttisalilla ja juoksulenkeillä. Yksi vilkaisu riittää kertomaan, että mies on kunnossa.

– Yleensä pidän taukoa luistelusta muutaman kuukauden ajan. Kausi on pitkä ja sitä haluaa olla hetken poissa luistimilta. Täällä harjoitusohjelma on erilainen. En ole kuitenkaan mikään nuori enää ja sen vuoksi on tärkeää pitää lätkästä vähän taukoa, huolehtia kuitenkin kunnosta ja valmistautua tulevaan kauteen, Elkins avasi kesätreeniään.

Elkins oli viime kaudella yksin Stadissa, nyt mukana on perhe. Asunto löytyi sopivan matkan päästä Nordenskiöldinkadusta ja matka treeneihin taittuu kätevästi longboardilla.

– On hienoa, että perhe on mukana. Viime kaudella tilanne oli toinen, keskustelimme lähinnä Skypen välityksellä, joten nyt treeneistä kotiin tuleminen tuntuu erilaiselta. Helsinki on hieno kaupunki ja vaimoni pääsee hyvin liikkumaan spåralla tyttäreni kanssa paikasta toiseen, kun olen hallilla.

Kauteen valmistautuminen on sujunut hyvin ja Elkins kiittelee Ahvenanmaan leiriä, jossa joukkue vietti viisi päivää yhdessä.

– Meillä oli onnistunut vajaan viikon mittainen harjoitusleiri, jossa harjoittelimme kovaa. Tästä on hyvä lähteä European Trophyn peleihin, Elkins sanoi ennen lähtöä FBK-otteluun.

Elkins ja kumppanit ensimmäisen kerran kotiyleisön edessä perjantaina 16.8. Frölundaa vastaan. Ottelu pelataan Tikkurilan Valtti Areenalla kello 18.30. Lippuja otteluun voit ostaa Lippupalvelusta.

Näytä kaikki uutiset