logologo
HIFKHPK
ke 06.03.2024 klo 18:30

Endras: Hienoja muistoja Helsingistä

Saksan maajoukkuevahti Dennis Endras pelasi toissakaudella IFK:ssa puolisen kautta. Endrasille laskettiin 31 ottelussa torjuntaprosentiksi 92,7 ja hyväntuulinen saksalaisvahti nousi nopeasti suosituksi hahmoksi stadilaisten tolppien välissä. MM-kisakomennnus toi Endrasin takaisin Stadiin yli vuoden tauon jälkeen.

– Kun laskeuduimme Helsinkiin, mieleeni palasi se, kun saavuin tänne ensimmäistä kertaa. Oli hieno tulla tänne takaisin ja olen ehtinyt näkemään muutaman tutunkin IFK:sta, Dennis Endras sanoi Saksan Itävalta-voiton jälkeen.

Endras on toinen Saksan pelaavista maalivahdeista ja tämän lisäksi vastuuta on riittänyt myös matkaoppaana.

– Olen näyttänyt jätkille kaupunkia, olemme käyneet Kampissa kahvilla ja ravintoloissa syömässä ja sen sellaista. Helpottaa, kun tietää mihin mennä, Endras naurahti.

IFK-ajasta Endras nostaa ensimmäisenä esiin Talviklassikon, missä saksalaisvahti veti pidemmän korren rankkariskabassa.

– Talviklassikko oli ylitse muiden, muutenkin minulla oli koko neljän kuukauden ajan hienoa IFK:ssa. Kaikki kohtelivat minua erittäin hyvin: pelaajat, valmennus, fanit ja toimiston väki. Kaiken kaikkiaan oli onnistunut reissu, Endras sanoi ja harmitteli vielä silloisen kauden päättymistä ensimmäiselle playoff-kierrokselle.

Kymmenen vuoden aikana eri sarjoja ja seuroja nähnyt Endras kertoo IFK:n vahvan seurakulttuurin jääneen hyvin mieleen.

– IFK:n erottaa muista joukkueista seuran tapa kohdella pelaajia. Se alkoi ensimmäisenä päivänä kun tulin ja sitä kesti niin kauan kuin olin seurassa. Meillä oli muutenkin hieno joukkue, oli kiva pelata ja kannoin pelipaitaa ylpeänä, Endras sanoi ennen hyppäämistään Saksan maajoukkueen bussiin.

Näytä kaikki uutiset