logologo
HIFKPelicans
ke 28.02.2024 klo 18:30

Eriksson: Hienosäätöä erikoistilanteisiin

Tappara-IFK klo 17.00

Kahdessa ensimmäisessä puolivälieräpelissä voittomaalit ovat syntyneet ylivoimalla, mikä ei pudotuspeleissä ole mikään yllätys. IFK:n on saanut enemmän kuin tarpeeksi jäähyjä ja Tapparan ylivoimapeli on kieltämättä ollut erittäin hyvää. Samaan aikaan stadilaisten erikoistilannepelaaminen on ollut jotain välttävän ja tyydyttävän väliltä. Kehitysalueet lauantain peliin ovat selvillä.

– Erikoistilanteet ovat ratkaisseet molemmat pelit ja ei se ole mikään salaisuus, että meillä on ollut vaikeuksia ylivoimapelimme kanssa, sentteri Joakim Eriksson sanoo.

Juuri siksi kuvioita hiottiin perjantain harjoituksissa. Laukausten määrässä ei ole mitään vikaa, niihin vain pitää saada lisää laatua. Toinen juttu on sitten Tapparan ylivoimapeli, joka on Aleksander Barkovin johdolla ollut erittäin toimivaa ja myös tehokasta.

– Meillä on pari ideaa siitä, miten voimme saada otetta heidän ylivoimapelistään. Olemme tehneet pari muutosta omaan alivoimapeliimme ja toivottavasti pystymme tekemään meidän alueellamme pelaamisen vaikeaksi heille.

Torstain peli näytti, että tasakentällisin pelattaessa IFK pystyy haastamaan Tapparan. Nyt pitää onnistua maalinteossa, jotta kahden päivän takainen kotitappio pystytään kuittaamaan.

– Olimme jopa parempia viisi vastaan viisi -pelissä torstaina. Meidän pitää jatkaa siitä, mihin toissapäivänä jäätiin ja tehdä vähän hienosäätöä erikoistilannepelaamiseen.

Myös IFK:n kokoonpanoa on hienosäädetty torstain kotipelistä. Kimmo Kuhta, Roope Talaja, MIkko Kurvinen ja Niko Piiparinen ovat huilivuorossa ja heidän paikkansa ottavat Joël Perrault, Thomas Nykopp, Markus Granlund ja Ilari Melart. Kokoonpanon löydät täältä.

Siipiä ja puujalkoja

Kasper Kotkansalo ja Juha Jääskä nauttivat Texas Peten kastikkeista ja puujalkavitseistä.

Näytä kaikki uutiset