logologo
HIFKHPK
ke 06.03.2024 klo 18:30

Fernholm: Jatketaan samaa rataa

IFK:n ruotsalaispuolustaja Daniel Fernholm oli haastateltavana torstain treenien jälkeen. Fernholm toivoi joukkueen pysyvän samoilla raiteilla joulutaukoon asti.

– Kaksi peliä ennen taukoa ja toivottavasti pystymme pelaamaan loppuviikon pelit samalla tasolla ja pääsemme joulutauolle parhaalla mahdollisella tavalla. Meidän pitää vain pysyä suunnitelmassamme ja tehdä sitä mitä olemme tehneet tähänkin asti, Fernholm totesi treenien jälkeen.

IFK on klaarannut kolmen ottelun viikot hyvin, siemen on aina kylvetty viikon ensimmäisessä ottelussa. Lähtökohdat viikonlopun koville matseille ovat hyvät.

– KalPa pelasi todella hyvin, huomattavasti paremmin kuin Kuopiossa. Se oli tiukka peli, jossa näytimme luonnetta nousemalla kolmen maalin takaa-ajoasemasta jatkoaikavoittoon.

Fernholm pelasi kaudella 2011-12 Toni Söderholmin pakkiparina. Tällä kaudella Fernholm on pelannut maanmiehensä Oscar Ekludin kanssa.

– Homma toimii hyvin, tunnemme toisemme jo entuudestaan ja se aina helpottaa pelaamista. Tulemme hyvin toimeen myös jään ulkopuolella. Toki meillä on vielä paljon töitä, mutta uskon pelaamisen parantuvan entisestään, ”Dani” arvioi Oscarin kanssa pelaamista.

Ruotsalaispelaajien edustus seurassa kasvoi tällä viikolla, kun Joakim Lundström liittyi jengiin. Fernholmille tämä sopii hyvin.

– En tunne häntä samalla tavalla henkilökohtaisesti mutta olemme pelanneet vastakkain muutaman vuoden ajan. Tiedän hänen olevan varma maalivahti, myös KHL-sopimuksen saaminen kertoo jotain hänen tasostaan. Uskon hänen tuovan meille tasaisuutta

– Se on aina hauskaa, kun on muitakin ruotsalaisia joukkueessa. Toisaalta ”Söde” on enemmän ruotsalainen kuin suomalainen ja on meillä myös suomenruotsalaisia, Fernholm naurahti.

Fernholmin ilme vakavoitui, kun keskustelu siirtyi loppuviikon ohjelmaan. SaiPa on tuttu vastustaja jo aikaisemmalta ajalta IFK:ssa ja ruotsalaispuolustaja tietää mitä odottaa.

– Eilen oli palauttava päivä ja tänään vedimme normaalit treenit, ehkä vähän keskityimme enemmän pelitempoon. Olemme sitten valmiina huomenna SaiPaa vastaan, siellä on todella tiukka matsi tiedossa. Keskitytään vaan omaan tekemiseen ja mennään täysillä alusta lähtien, niin hyvä siitä tulee.

SaiPa-IFK Pe 13.12. klo 18.30.

Näytä kaikki uutiset