logologo
HIFKHPK
ke 06.03.2024 klo 18:30

Fernholm: Tulossa on kova lätkämatsi

IFK:n ruotsalaispuolustaja Daniel Fernholm pukee punaista paitaa ylleen ensimmäistä kertaa sitten kauden 2011-12. Isokokoinen Fernholm oli aamujäiden jälkeen rennolla tuulella.

– Tuntuu hyvältä, vedettiin lyhyet mutta terävät harjoitukset aamulla. Olen valmiina, "Dani" totesi.

Moni odotti Fernholmin pelaavan Toni Söderholmin parina. ”Söde” pelaa kuitenkin Mikko Jokelan kanssa ja Fernholm Oscar Eklundin kanssa. Maanmiehen rinnalla pelaamisesta huolimatta pelikielenä on englanti.

– Pelaan Oscarin kanssa, joten voimme puhua vähän ruotsia keskenämme jäällä. Täällä kaikki tosin ovat tottuneet puhumaan englantia, joten luultavasti mekin kommunikoimme englanniksi.

Tappara napsi voittoja kovaan tahtiin ennen maaottelutaukoa. Fernholm ottaa kovan haasteen tyynesti vastaan.

– En ole nähnyt Tapparan pelaavan hetkeen mutta tiedän vastassa olevan hyvä joukkue. Tulossa on kova lätkämatsi.

Fernholm liittyi joukkueeseen maaottelutauolla. Aikaa sopeutumiseen on ollut riittävästi ja kaikki ovat sitoutuneet yhteisen tavoitteen eteen.

– Harjoituksissa on ollut hyvä tempo ja kopissa on hyvä tunnelma. Tuntuu kuin kaikki olisivat valmiina uuteen nousuun, Fernholm maalaili.

Nykykiekossa on jokseenkin harvinaista, että sama ulkomaalaisvahvistus palaa joukkueeseen yhden tai useamman vuoden jälkeen. Varmoista otteistaan tutuksi tullut Fernholm tekee tässä poikkeuksen ja myöntää, että paluuottelun alla pitäisi olla perhosia vatsassa.

– Toivottavasti olen vähän jännittynyt, siitä tietää, että olen valmiina peliin. Jos ei tunne yhtään jännitystä, tarkoittaa se sitä, että tunteet ovat taka-alalla. Aion jännittää sopivasti, Fernholm sanoi ja lähti tekemään loppuverryttelyjä.

IFK-Tappara klo 18.30. Liput pääset skaffaamaan täältä.

Näytä kaikki uutiset