logologo
HIFKKooKoo
pe 23.02.2024 klo 19:30

IFK – KalPa-matsin ennakko ja kokoonpano

IFK-KalPa klo 18.30

IFK saa vastaansa viikon ainoassa kotipelissään sarjakakkosena porskuttavan KalPan. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti ja petolauma on joutunut, hallinnasta huolimatta, poistumaan kaukalosta tappiot niskassa. Kuopiolaiset olivat Nordenskiöldinkadulla edellisen kerran marraskuun lopulla ja onnistuivat nousemaan tasoihin 3 minuuttia ennen loppua ja viemään ottelun jatkoajalla. Stadilaisten kotipelaaminen on ollut sen jälkeen kuosissa, viidestä pelistä saldona on yhtä monta voittoa. Putkelle haetaan tänään jatkoa liigan parhaan vierasjoukkueen kustannuksella.

IFK on voittanut kaksi edellistä otteluaan maalein 3-2 ja mitä niukimmilla marginaaleilla. Voitto tavalla tai toisella sopii hyvin teemaan ja kaikki pisteet lasketaan. TPS-pelissä voittomaali meni Jari Sailion luistimen kautta ja tiistaina Pelicansin tasoitusmaali syntyi vihellyksen jälkeen. Paljon porua aiheuttaneista tilanteista on turha syyttää tai kiittää tuomareita, molemmilla joukkueilla on 60 minuuttia aikaa voittaa peli ja täytyy pelata niin, ettei kaikki ole yhden kortin varassa. IFK on törmännyt tähän monta kertaa tällä kaudella, kun se on puolustanut lopussa maalin johtoaan: joskus onni on hymyillyt, aina ei. Vaikka onnetar oli suosiollinen, täytyy sekin jättää taakse ja hyödyntää voittojen tuoma itseluottamus illan KalPa-pelissä. Ja mikä tärkeintä, hoitaa matsi hyvissä ajoin, eikä jättää mitään sattuman varaan.

IFK-hyökkääjä Kimmo Kuhta painottaa valmistautumisen merkitystä.

-Kova jengi tulee vastaan, se on ihan selvä. Sarjataulukkoa ei kannata tuijottaa, nää on yksittäisiä pelejä pitkässä runkosarjassa ja täytyy vaan valmistautua törkeen hyvin, että on ihan viimeiseen asti ladattu koko jengi, joka jätkä. Ja sitä kautta lähtee hakee sieltä sitten pinnoja, Kuhta sanoi keskiviikkoisessa haastattelussaan.

Kokoonpano

IFK:n päävalmentaja Pasi Sormunen on tehnyt jengiin kaksi muutosta tiistain Pelicans-voiton jälkeen. Tolppien väliin palaa Joni Ortio ja alavartalovammasta kärsivän Toni Leinosen paikalle tulee Micke-Max Åsten.

Kokoonpanosta sivussa

Juuso Salmi ja Kristian Tuohilampi

Loukkaantuneet

Joel Perrault, Mikko Kurvinen, Toni Leinonen, Niko Piiparinen ja Iiro Pakarinen.

Lipunmyynti

Lippuja on myynnissä Lippupalvelussa, voit ostaa omasi myös suoraan ovelta alkaen klo 16.30. Junnukorteilla pääsee sisään. Punaista på ja ääntä kohti!

Tulosseuranta

Voit katsoa matsin myös URHOtv:n nettilähetyksenä, jonka pääset ostamaan täältä.

Otteluisäntä Savon Kuljetus Oy

Näytä kaikki uutiset