logologo
HIFKKooKoo
pe 23.02.2024 klo 19:30

IFK lähtee Hämeenlinnaan pistejahtiin

Juuso Puustinen pelaa entisen kotiyleisönsä edessä.

IFK kohtaa iltapäivällä HPK:n toisen kerran reilun vuorokauden sisällä. Eilinen matsi Nordiksella päättyi IFK:n murskavoittoon lukemin 6-0, mutta tänään on edessä varmasti paljon tiukempi ottelu. IFK:n hyökkääjä Juuso Puustinen painottaa sitä, että joukkueen tulee olla hereillä tänäänkin, sillä matsiin ei voi lähteä takki auki.

– Itse pelasin Hämeenlinnassa vuoden ja vierasjoukkueilla oli aina vähän vaikeata. Kyllä meidän pitää olla hereillä, eikä leijua yhtään. Ihan uusi peli siitä tulee ja siellä on kovia pelimiehiä vastassa. He kyllä tulevat kaukaloon sisuuntuneina eilisestä tappiostaan, Puustinen sanoi.

– Otetaan edellisestä matsista kaikki hyvät asiat irti ja se hyvä fiilis mikä siitä tuli. Tietyllä tavalla myös pitää nollata se fiilis.

Pelaajilla on tapana laittaa rahaa joukkueen yhteiseen virkistyskassaan, kun pelataan jonkun edellistä seuraa vastaan. Se toimii samalla myös kannustimena. Toiset laittavat enemmän ja toiset vähemmän.

– Muutamassa joukkueessa olen pelannut tässä ammattilaisuralla ja aina kun pelataan entistä joukkuetta vastaan ja niin pistän vähän rahaa taululle ja voitosta se tuonne yhteiseen kassaan sitten kilahtaa.

– Se on vaan sellainen eräänlainen kannustin koko jengille. Rahat menevät yhteiseen pottiin ja ne käytetään sitten kauden jälkeen johonkin tiettyyn. Ostetaan jotain proteiinijuomia tai muuta, hyväntuulinen Puustinen veisteli.

Leppoisana miehenä Puustinen jaksoi myös muistella Hämeenlinnan vuottaan hyvillä mielin ja haluaakin näyttää myös siellä faneille, että peli kulkee.

– Se oli minulle upea vuosi. Viihdyin todella hyvin ja nousin pelaajana siellä ihan eri asteelle. Hämeenlinnahan on antanut mulle paljon ja haluan näyttää, että olen samanlainen liikkuva pelaaja edelleen, joka pelaa ja pystyy hyvänä päivänä tekemään maalejakin. Kyllä minä haluan näyttää faneille siellä, että vielä osataan pelata kiekkoa.

Joukkueen omatkaan fanit eivät kiitoksilta säästy. "Pudi" kertoi arvostavansa suuresti sitä, että fanit jaksavat matkustaa pidemmällekin kannustamaan omiaan.

– Onhan se ihan huikea juttu ja upeata, että fanit tulevat taas paikalle. Tuntuu, että ihan sama minne mennään, niin siellä on aina loistava ryhmä tukemassa meitä. Siitä saa tiukan paikan tullen vielä sellaisen extralatauksen.

IFK:n kokoonpano

Toni Leinonen on sivussa tänään loukkaantumisen takia ja hyökkääjä Niko Piiparinen liittyy IFK:hon yhden ottelun lainasopimuksella.

Ottelun selostuksen voit kuunnella tuttuun tapaan Metro FM:n taajuudella.

Näytä kaikki uutiset