logologo
HIFKHPK
ke 06.03.2024 klo 18:30

IFK – Lukko-matsin ennakko ja kokoonpano

IFK-Lukko klo 18.30

Jännitys tiivistyy IFK:n kohdatessa Rauman Lukon toiseksi viimeisessä kotiottelussaan ennen maaottelutaukoa. Tiistainen tappio Hämeenlinnassa tiesi kuuden sakin karkaamista viiden pisteen päähään ja tänään vastassa oleva Lukko on, kolmen pisteen turvin, yhden pykälän ylempänä. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti ja näistä IFK on voittanut kahdesti. Lukko aukesi Nordenskiöldinkadulla maalein 6-3 ja sen jälkeen Äijänsuolla kotijoukkue oli parempi 4–1-lukemin. Kolmannessa kohtaamisessa petolauma haki raumalaisilta rankkarivoiton maalein 2-1. Voittomaalista vastasi kultakypärä Joakim Eriksson, joka ratkaisi 22. laukojana.

IFK on kerännyt liigassa toiseksi eniten pisteitä kotiotteluissa, kolmen pisteen voittoja joukkueella on eniten. Vastaan asettuva Lukko puolestaan on kolmanneksi kovin vierasjoukkue, ja kun otetaan huomioon Lukon kova vire tanskalaisten lähdön jälkeen, on odotettavissa kova kamppailuilta. Maali enemmän, tavalla tai toisella kuulostaa kuluneelta fraasilta, mutta siitä tänään on kyse. Voittajaksi leivotaan se, kumpi onnistuu pistämään limppua paremmin uuniin ja pitämään oman luukkunsa kiinni.

Stadilaisten tiistaina esittämä kiekollinen peli ja hyökkäyksiin lähdöt olivat lupauksia paremmasta ja sen päälle on hyvä rakentaa tänään. Pientä tarkkuutta ja hieman onnea viimeistelyyn, niin hyvä siitä tulee. Tulivoimaa lisää Kimmo Kuhdan mukaantulo ja odotettavissa on suoraviivaisuutta ja laukauksia yllättävistäkin paikoista. Nordenskiöldinkadun punainen tunnelma on ollut suorastaan huumaava – jatketaan tänään siitä, mihin lauantaina jäätiin.

Kokoonpano

IFK:n päävalmentaja Raimo Summanen on muokannut kokoonpanoa tiistain jälkeen. Ykkösnyrkki jatkaa entisellään, muihin ketjuihin on tullut muutoksia. Kimmo Kuhta palaa kokoonpanoon ja muodostaa ketjun Joakim Erikssonin ja Arttu Luttisen kanssa. Thomas Nykopp siirtyy keskelle ja saa laitureikseen Roope Talajan ja Siim Liivikin. Duunariketju on tänään koostumuksessa Sailio-Töykkälä-Leinonen.

Pakeissa Varakas ja Klubertanz jatkavat yhdessä, uusina pareina nähdään tänään Söderholm-Jokela ja Kurvinen-Melart.

Hämeenlinnassa torjunut Mika Norja on tänään luukulla, tolppien väliin palaa Joni Ortio.

Ottelusta sivussa

Micke Åsten, Christian Silfver ja Juuso Salmi.

Loukkaantuneet

Joël Perrault, Eero Somervuori, Niko Piiparinen, Kristian Tuohilampi, Martti Järventie, Iiro Pakarinen ja Corey Elkins.

Lipunmyynti

Lukko-matsin lippuja on vielä jäljellä. Ovimyynti alkaa klo 16.30. Junnukorteilla pääsee sisään. Punaista på ja ääntä kohti!

Tulosseuranta

Voit katsoa matsin myös URHOtv:n nettilähetyksenä, jonka pääset ostamaan täältä.

Näytä kaikki uutiset