logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Jokela: Tärkeä peli, että saadaan hyvä startti viikolle

Viikon ainoa himamatsi pelataan tänä iltana. Vastassa on Ilves.

Ilves-ottelun juhlakalu on IFK-puolustaja Mikko Jokela, joka saa täyteen 500 Liigan runkosarjaottelua. ”Leksalle” ottelu on yksi muiden joukossa, peliuran jälkeen mietitään saavutuksia. Ajatukset ovat Ilves-matsissa ja hyvän startin saamisessa koko viikolle.

IFK:n pelipäivän jäät noudattivat tuttua kaavaa.

– Hyvä oli fiilis, haettiin vähän tuntumaa. Oltiin lyhyt aika siinä, käytiin muutama pikku juttu läpi, ei mitään ihmeellistä. Sen verran, että saatiin paikkoja auki ja pikkuisen hikeä pintaan. Nyt sitten on lounas, vähän kotiin lepäilemään ja takaisin hallille, Jokela kertasi päivän ohjelmaa.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen Hakametsässä. Tupsukorvat veivät ottelun nimiinsä voittomaalikilpailun jälkeen. Tilanteet ovat muuttuneet sen jälkeen ja Ilveksen pelaamisesta on paljon materiaalia, mihin videoiden kautta voi tarttua.

– Olemme katsoneet muutamia juttuja mitä Ilves tekee, tiedetään valmistautua millä tavalla pelata. Valmistaudutaan ihan samalla tavalla kuin ketä tahansa muutakin vastaan.

Jokela sanoo, ettei mieti viime viikon matseja saati voittoputkea. Ajatus on itse pelissä ja siinä, että joukkue saa mahdollisimman hyvän startin kolmen ottelun viikolle.

– Tämä on uusi viikko ja lähdetään ensimmäisestä pelistä. Varsinkin tämä peli on tärkeä, että miten viikko lähtee käyntiin. Tässä on iso painoarvo, Jokela pohti.

Puolustajakonkari aloitti liigauransa 17-vuotiaana IFK:ssa kaudella 1997-98, jolloin vyölle kertyi 16 runkosarjaottelua. Tänään Jokela kukitetaan ja palkitaan Liigan muistolaatalla.

– 500 peliä tullut hakkuutettua tässä, ihan hieno juttu. Eipä sitä nyt sitten oikein ajattele, nämä on tällaisia, ”peli pelinä”. Ehkä jos täällä olisi pelannut alusta asti, niin tilanne voisi olla toinen. Normaali matsi, ei sen ihmeempiä.

– Varmaan sitten joskus tulee muisteltua, kun pelit on loppu, että tulihan sitä pelattua tämänkin verran. Laatta seinälle ja se on siinä, Jokela huikkasi ennen lähtemistään hallilta.

IFK-Ilves klo 18.30. Liput Lippupalvelusta.

Näytä kaikki uutiset