logologo
HIFKKärpät
pe 01.03.2024 klo 19:30

Kahdeksatta peräkkäistä hakemassa

IFK-KalPa tänään kello 18.30.

IFK:lla on tänään mahdollisuus kasvattaa voittoputkensa jo kahdeksan ottelun mittaiseksi. Vastustajana on KalPa, jonka IFK kohtasi vieraissa viime lauantaina. Kuopiossa pelatussa ottelussa Ville Peltonen iski hattutempun ja IFK nappasi makean 6-1-vierasvoiton.

Hyvin menee, mutta nyt ei pidä tuudittautua hyvänolontunteeseen. IFK on onnistunut latautumaan viime otteluihin hyvin, vaikka takana on pitkä pätkä hyviä pelejä. Vaikka KalPa kaatui lauantaina selvästi, tämänkin pelin voittaminen vaatii taistelutahtoa, huolellista puolustamista ja tehokasta hyökkäyspeliä.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa Kuopiossa. IFK voitti ensimmäisen kohtaamisen 8.10. lukemin 2-1 ja viime viikonloppuna siis 6-1.

Asetelma

Seitsemän peräkkäistä voittoa on kasvattanut IFK:n itseluottamusta. Siinä piilee myös riski, mutta ainakin tähän mennessä joukkue on onnistunut käsittelemään menestyksen loistavasti. Loistavan maalivahti- ja viisikkopelin lisäksi IFK:n menestyksen takana on ollut erikoistilannepelaaminen. IFK on ylivoimapelissä Liigan toiseksi tehokkain: tehtyjä yv-maaleja on kertynyt 30 ja verkko on heilunut pyöreästi joka neljännessä ylivoimapelissä. Alivoimalla IFK on Liigan ykkönen: vastustajat ovat tarvinneet keskimäärin noin 20 minuuttia ylivoimaa saadakseen tehtyä maalin.

Kuudesta viime pelistään KalPa on voittanut kolme, kaikki ne kotikaukalossaan. Loukkaantumisista kärsinyt kuopiolaisjoukkue saa tähän peliin kaipaamansa vahvistuksen, kun hyökkääjä Joonas Komulainen saapuu vuokrasopimuksella Kärpistä. KalPa on ollut viime kausina paha vastustaja IFK:lle kotona ja vieraissa. Ennen tämän syksyn kahta IFK:n voittoa KalPa oli vienyt viiden viime kauden 22 keskinäisestä ottelusta peräti 17.

Flabat otteluun voit skaffata Lippupalvelusta. Jäähallin lipunmyyntipiste aukeaa kello 16.30.

Matsin radioselostuksen voit kuunnella tuttuun tapaan Metro FM:n taajuudella.

Näytä kaikki uutiset