logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Kausi käyntiin kivenkovilla peleillä

IFK:n pelikausi alkaa ensi viikolla, kun European Trophy jyrähtää käyntiin. Vastus on heti tiistaina kovimmasta päästä, kun IFK pelaa vieraissa Ruotsin suurseuraa Färjestadia vastaan. European Trophy ei ole sarja harjoituspelejä, vaan kovatasoinen turnaus, johon IFK lähtee kovin tavoittein. IFK:n pelaajistossa on tapahtunut viime kauden jälkeen paljon muutoksia ja pienin askelin ryhmästä alkaa muodostua joukkue.

– Joukkue muodostuu yhteisten kokemusten kautta. Nyt niitä alkaa karttua, kun pääsemme heti pelaamaan kovia kansainvälisiä otteluita, päävalmentaja Raimo Summanen sanoi European Trophyn lehdistötilaisuudessa.

– Lähdemme pelaamaan European Trophyn pelejä matsi kerrallaan, ihan niin kuin SM-liigakauden aikanakin.

Heinäkuun lopussa IFK:hon liittyneelle Matti Kupariselle European Trophyn pelit ovat tuttuja. Hän pelasi niitä kahdella edelliskaudella KalPan riveissä ja kaukalossa mentiin lujaa.

– Ne ovat hienoja pelejä. On mukavaa nähdä muitakin kuin suomalaisia jengejä, Kuparinen sanoi.

– European Trophyssa pelataan SM-liigatason pelejä. Niihin valmistaudutaan aina ihan kuten muihinkin peleihin. Ja ainahan pelataan voitosta, kun kiekko putoaa jäähän.

IFK:n ensimmäinen kotiottelu European Trophyssa on ensi viikon perjantaina ruotsalaista Frölundaa vastaan. IFK:n otteluohjelman löydät täältä.

Näytä kaikki uutiset