logologo
HIFKHPK
ke 06.03.2024 klo 18:30

Kolmas kerta toden sanoo

Tappara – IFK klo 17.00

Puolivälieräsarjan kolmas ottelu pelataan tänään Hakametsässä. Tappara voitti keskiviikkona kotonaan 3-1, torstaina Nordenskiöldinkadulla 4-1 ja johtaa ottelusarjaa 2-0. Erikoistilannepelaaminen on ollut stadilaisten kompastuskivenä molemmissa otteluissa. Maalitili ylivoimalla on edelleen avaamatta ja alivoima on murtunut tähän mennessä neljästi. Tappara teki yhden yv-maalin keskiviikkona ja kolme torstaina (kolmas syntyi juuri ylivoiman päättymisen jälkeen), ja siinä on tärkein yksittäinen parannuskohta tähän ottelusarjaan. Jos kirvesrintojen alivoimapelaaminen oli runkosarjassa liigan heikointa, kahdessa ensimmäisessä playoff-matsissa petolauma on saanut vastustajan alivoiman näyttämään hyvältä. Tapparan puolustuspelaamisen myötä ylivoimaa on tiedossa – paikat pitää hyödyntää paremmin.

IFK:n viisikkopelaaminen oli torstaina terävää ja joukkue sai painettua peliä Tappara-päätyyn. Kirvesrintojen maalivahti Juha Metsolalle laskettiin 43 torjuntaa ja Joni Ortiolle 24, mikä kuvaa hyvin ottelun voimassuhteita. Maalinteossa onnistui ainoastaan Toni Leinonen, joka teki uransa ensimmäisen playoff-maalinsa ottelun toiseksi viimeisellä minuutilla. Tunteet kuohahtivat ottelun viimeisillä sekunneilla ja matsi päättyi kunnon torikokoukseen. Samalla tunteenpalolla lähdetään tänään Tampereelle, mistä joukkueelle kelpaa vain voitto. Huuhkajat näytti eilen, että pelin ei tarvitse olla kaunista ja siinä on hyvä lähtökohta illan taisteluun. Nollan pitäminen mahdollisimman pitkään turhauttaa kotijoukkuetta ja avaa paikkoja vaarallisiin vastahyökkäyksiin.

Jengi harjoitteli eilen kevyesti ja tunnelma kopissa oli rento. Tänään käydään läpi vielä viimeiset ylivoimakuviot ja sen jälkeen joukkue hyppää dösään kohti Tamperetta. Edessä on koko kauden tärkein matsi ja se jos jokin sytyttää jäätävään taisteluun.

Kokoonpanon löydät täältä.

Ottelun selostus

Harri Hinkkanen eetterissä Metron taajuuksilla klo 18.20 alkaen. Hakki Hagman mukana ennen ottelua ja erätauoilla.

Metro FM Taajuudet: Keski-Uusimaa (FM 91,6 mhz), Stadi (FM 95,2 mhz & Kaapeli 91,3 mhz). Netissä www.metrofm.fi

Tulosseuranta

Matsin voi katsoa myös URHOtv:n nettilähetyksenä.

Näytä kaikki uutiset