logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Lukko – IFK-matsin ennakko ja kokoonpano

Lukko – IFK klo 17.00

IFK päättää kolmen ottelun viikkonsa Lukon vieraana Raumalla. Viikon kahdesta aikaisemmasta matsista saldona on voitto ja tappio ja tänään vastassa on joukkue, joka on stadilaisia edellä yhden vaivaisen pisteen verran. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti, IFK voitti kotonaan 6-3 mutta hävisi Raumalla 4-1. Lähtökohdat illan matsiin eivät ole helpoimmasta päästä, sillä kaiken hyvän lisäksi Eero Somervuori putosi kokoonpanosta torstain matsissa. Corey Elkins saapui tänään Stadiin mutta on pelikelpoinen vasta kun NHL:n CBA-sopimus on vahvistettu. Sopimus vahvistettaneen viikonlopun aikana ja Elkins tekee debyyttinsä IFK-paidassa tiistaina.

Tänään pelataan kuitenkin niillä ketä on käytössä ja joukkue on valmistautunut peliin huolella. Syksyllä Raumalle matkattiin pelipäivänä, tällä kertaa suunnitelmiin tuli muutos ja jengi hyppäsi bussiin jo eilen iltapäivällä. Lukko on tämän ottelun ennakkosuosikki ja stadilaisilla on edessään täysi iltapuhde pisteiden saamiseksi. Kotijoukkue menetti NHL-apunsa mutta on, vastoin ennakko-odotuksia, voittanut tällä viikolla vieraissa sekä KalPan että JYPin. Vastassa on itseluottamusta pursuava raumalaisjoukkue, joka haluaa jatkaa voittoputkeaan stadilaisten kustannuksella. Paine on kotipäädyssä ja petolauma pääsee lähtemään illan matsiin altavastaajan asemasta – mistä on perinteisesti hyvä iskeä.

Töykkälä: ”Tarkasti ja rohkeasti”

IFK-hyökkääjä Joni Töykkälä kertoi torstaisen KalPa-pelin ratkenneen virheisiin, mitkä sarjakärkeen noussut kuopiolaisryhmä käytti säälimättä hyväkseen.

– KalPa pelas hyvin ja tehtiin muutamia virheitä mitkä kostautui maaleina. Numerot ei valehtele, saatiin OK vika erä siihen, Töykkälä viittasi hyvään päätöserään, mistä on hyvä lähteä tänään jatkamaan.

Tappion jälkeen joukkue harjoitteli perjantaina kotonaan ja kävi läpi KalPa-matsin tarkasti läpi.

– Käyty vähän videolta läpi, että miten pystytään parempaan ja saadaan enemmän irti. Treenattiin ja kerättiin voimia lauantaille.

Illan matsi on tärkeä ja joukkue matkusti pelipaikoille jo päivää aikaisemmin. Perjantai-illan ohjelmassa oli illallinen ja lauantaiaamuna jengi hyökkäsi aamujäille.

– Lukko on pelannut hyvin viime aikoina, tosi tasainen sarja muutenkin. Tiukka peli tulee, ei siinä auta, meillä on kaikki saumat voittoon. Pysytään suunnitelmassa 60 minuuttia, tarkkaa pitää pelaa mut kuitenkin rohkeasti, että saadaan mahdollisimman paljon esiin sitä mitä osataan. Laitetaan kaikki siihen peliin, Töykkälä sanoi luottavaisena.

Kokoonpano

Eero Somervuoren torstaisen loukkaantumisen myötä Nico Friman nousee tänään pelaavaan kokoonpanoon. Friman tulee Joni Töykkälän ketjuun, jonka toisella laidalla Toni Leinonen korvaa kuumeisen Thomas Nykoppin. Samalla Arttu Luttinen siirtyy Joakim Erikssonin laitaan.

Torjuntavastuun kantaa Joni Ortio, Mika Norja on luukkuvahtina.

Ottelusta sivussa

Thomas Nykopp ja Juuso Salmi

Loukkaantuneet

Joël Perrault, Mikko Kurvinen, Eero Somervuori, Niko Piiparinen, Kristian Tuohilampi ja Iiro Pakarinen

Ottelun selostus klo 16.45 alkaen

Harri Hinkkanen studiossa Metron taajuuksilla 95,2MHz ja 91,6MHz. Nettiradioa pääset kuuntelemaan tästä.

Voit katsoa matsin myös URHOtv:n nettilähetyksenä.

Tulosseuranta

Näytä kaikki uutiset