logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Melart – maalinedustan kurko

Leijonat otti perjantai-iltana häkellyttävän 3–2-voiton hallitsevasta maailmanmestarista, Venäjästä. Neljännessä pakkiparissa luutinut Ilari Melart sai paljon kiitosta kovasta pelistään oman maalin edessä. Kamppailun näyttävimmät maalineduspainit käytiin järkälemäisen Melartin ja Alexander Radulovin välillä.

Ilari Melart antoi matsin jälkeen tunnustusta Alexander Raduloville, joka oli valmis maksamaan hintaa paikasta maalin edessä.

– Jos maalin eteen haluaa tulla, niin kyllä siinä saa voimaa käyttää, että saa kammettua pelaajan siitä pois. Tuomari kävi sanomassa, että saa painia mutta mailat pitää pysyä alhaalla. Se oli reilu ja hyvä linja ja kyllä siinä Radulovin arvostus nousi, Melart totesi primadonnan maineessa olevasta taiturista.

Kovaotteinen puolustaja arvioi eilisen matsin olleen lähtökohtaisesti kovin ottelu uran aikana.

– Ei ehkä sellainen missä olisi eniten luistellut ja oli Moskovan turnauksessakin paljon kovia pelaajia, mutta lähtökohdiltaan oli isoin ottelu mulle, missä olen ollut kentällä. Pelaaminen on oikeastaan tuntunut tosi hyvältä koko ajan ja ensimmäisen pelin jännitys karisi nopeasti, Melart summasi omaa esitystään turnauksessa.

Kunniakkaasti alivoimaa pelannut Melart oli jäällä Venäjän ylivoimalla syntyneen 1–1-tasoituksen aikana. Yksi takaisku ei saanut kuitenkaan mieltä mustaksi.

– Ihan hyvältä se alivoiman pelaaminen tuntui, vaikka yksi maali tulikin. Muutaman alivoiman vielä tappaa, mutta kyllä ne jossain vaiheessa tekee, vaikka kuinka hyvin pelaisi. Ne on kuitenkin maailman huippuja ja siellä on yksi pelaaja enemmän jäällä, Melart muistutti.

Tänään vastassa Itävalta

Suomi pelaa tänään klo 16.15 alkavassa ottelussa Itävaltaa vastaan. Palautumisaikaa ei jäänyt paljon ja joukkueella olikin aamulla vapaaehtoinen jääharjoittelu. Melart sanoi valmistautumisen alkaneen Venäjä-pelin kättelyjen jälkeen.

– Olihan se makeeta kun loppusummeri soi, mutta kyllä sen tiedosti jo siinä, että seuraava peli tulee nopeasti vastaan. Maltoin tuulettelujen suhteen, tänään on kuitenkin päiväpeli.

Melart myöntää, ettei Itävalta sytytä Venäjän tavoin, mutta sanoo taistelutahdon löytyvän siinä vaiheessa, kun pääsee kotiyleisön eteen.

– Itävalta ei ole luonnollinen sytyttäjä, mutta kyllä mä luulen, että kun tiedostaa sen tilanteen, sitä saa revittyä sen itsestä. Liigakauden aikana saattaisi ehkä vähän puhaltaa ulos, mutta nyt on kotikisat ja katsomo täynnä. Kyllä sitä pystyy pumppaa tänään, ”Mela” totesi iltapäivän puhteestaan.

Kotiyleisö on ollut se kuudes kenttäpelaaja koko turnauksen ajan ja Melart lähettikin faneille terveisiä.

– Kiva, että yleisökin piti pelistä. Eilen oli kyllä sellainen kotiyleisön tuki, minkä toivoisi joka peliin.

Suomi-Itävalta tänään klo 16.15. Joni Ortio aloittaa maalilla ja Melart pitää maalinedustan puhtaana.

Näytä kaikki uutiset