logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

MG askissa illan Predators-pelissä

Minnesota Wild-hyökkääjä Mikael Granlund tekee tänään paluun kokoonpanoon, kun joukkue kohtaa kotihallissaan Nashville Predatorsin. MG seurasi torstain matsin katsomosta ja vaikka hinku kentälle olikin kova, näki Granlund asiassa jotain hyvääkin.

– Siinä on aina opittavaa totta kai, nyt pääsi näkemään pelin ylhäältä ja siinä hoksasi eri juttuja. Ehkä isoin asia oli, miten voisi pelata jossain tilanteissa ja se, että jossain tilanteissa aikaa on enemmän kuin luulet, Granlund analysoi torstaista kokemusta.

Granlund totesi jo aikaisemmin NHL:n tuntuvan välillä eri peliltä kuin mitä on tottunut pelaamaan. Yhden ottelun vilttikomennus on täällä arkipäivää nuorelle pelaajalle ja sillä pyritään herättelemään niin pelaajaa kuin joukkuettakin. Monen uuden asian omaksuminen vie aikansa ja Granlund uskoo torstaista olleen hyötyä, vaikka pelihalut olivatkin käsin kosketeltavat.

– Joukkueen pelillisiä juttuja pystyy paljon paremmin katsomaan sieltä kuin penkiltä tai kun on itse kehissä. Voi vähän miettiä, miten vois tehdä jotain asioita paremmin ja missä kannattais olla milloinkin. Oppii sieltä totta kai jotain mutta kyllä sitä mieluiten jäällä olisi ja varmasti eniten oppisi pelaamalla, nuori pelimanni totesi.

Maanantaina nelosen laiturina pelannut Granlund siirtyy kakkosen keskelle ja saa laitureikseen Dany Heatleyn ja Devin Setoguchin. Xcel Energy Center lienee tänään loppuunmyyty ja fanit odottavat niin joukkueelta kuin ketjulta paljon. Vesi kielellä oleva Granlund tiedostaa tämän mutta mielessä ei ole yleisön huudattaminen toinen toistaan ovelimmilla kikoilla, vaan keskittyy ainoastaan olennaiseen: pelaamiseen.

– Koitetaan olla niin hyvä kuin mahdollista ja antaa kaikki, ainakin virtaa herra on täynnä.

Wild pelaa tänään kotonaan ja vieraspelit Kanadan puolella maanantaina ja tiistaina. Joukkueen vieraspelaaminen on takerrellut ja se tarvitsee tänään voiton keinolla millä hyvänsä. Muussa tapauksessa lähtökohdat ensi viikon vieraspeleille ovat äärimmäisen vaikeat.

– Meillä on kolme tappiota putkeen, kyllä kaikki varmasti yrittää ja tekee kaikkensa. Siitä se ei ainakaan ole kiinni. Täällä puhutaan desperate hockeysta, nyt me tarvitaan voittoja ja sen eteen on tehtävä kaikki, Granlund sanoi haastattelun lopuksi.

Granlundin lisäksi IFK-väriä nähdään tolppien välissä. Torstaina kahden erän jälkeen vaihdettu Niklas Bäckström kantaa torjuntavastuun Predatorsia vastaan. Kyseessä on mielenkiintoinen suomalaisvahtien kaksintaistelu, sillä toisessa päässä torjuu Pekka Rinne.

Paikalla on myös IFK-johtoa ja yhteistyökumppaneita. Seurue ja toimitus palaa Stadiin huomenna, sen jälkeen jatketaan liigajoukkueen parissa.

Näytä kaikki uutiset