Nothing is over

IFK – Tappara klo 18.30

Nordenskiöldinkadulla pelataan tänään puolivälieräsarjan neljäs ottelu. Kirvesrinnat piti lauantaina stadilaiset takanaan maalein 3-2 ja otti jo kolmannen kiinnityksen välieräpaikkaan. Lauantainen matsi oli IFK:lta hyvää playoff-pelaamista ja joukkue olisi ansainnut enemmän. Maalit kuitenkin ratkaisevat ja voittomaaliksi jäi Tapparan ylivoimalla syntynyt 3–1-osuma toisen erän ensimmäisellä minuutilla. Joakim Eriksson toi IFK:n maalin päähän kaksi minuuttia myöhemmin ja joukkueelle jäi 37 minuuttia aikaa tasoittaa ottelu. Tappara kesti stadilaisten painostuksen mukaan lukien kaksi ylivoimapeliä ja juuri ylivoiman toimimattomuus on ollut voiton esteenä jokaisessa matsissa. Tappara on tehnyt kolme voittomaalia ylivoimalla, stadilaisten maalitili pakkopelissä on yhä avaamatta. Ensimmäinen yv-maali avannee ketsuppipullon ja sen jälkeen koko ottelusarjan kurssi on mahdollista kääntää.

Erikoistilannepelaamisen lisäksi toinen tärkeä pointti on johtoasemaan pääseminen. IFK on johtanut ottelusarjaa vaivaiset 3 minuuttia. Jengi teki johtomaalin ensimmäisessä ottelussa, sen jälkeen on menty takaa-ajajana ja Tappara on pystynyt keskittymään puolustamiseen koko viisikon johdolla. Tapparan harjoittama puolustustyyli nostatti kulmakarvoja jo runkosarjan aikana, eikä mailahäirintä tai kiekottoman miehen estäminen ole pudotuspeleissä ainakaan vähentynyt. IFK tarvitsee avausmaalin tänään, sen jälkeen voitosta pelaaminen on huomattavasti helpompaa. Antaa Tapparan maistaa omaa lääkettään.

IFK nousi SaiPa-sarjassa kesäloman partaalta voittoon ja tietää, miten tähän otteluun lähdetään. Sarjan katkaiseminen on aina vaikein ottelu, kun vastassa on kaikki likoon laittava vastustaja. IFK on saanut viisikkopelissään otetta Tapparasta ja tänään kotiyleisön edessä nähdään hurjasti taisteleva petolauma – vaikka kurkulla veitsen sijaan raskas ja terävä tappara onkin.

Ottelun kokoonpanon löydät tästä.

Lipunmyynti

Tappara-matsiin on vielä lippuja jäljellä ja pääset hankkimaan omasi täältä. Ovimyynti alkaa klo 16.30. Punaista på ja ääntä kohti!

Ottelun selostus

Harri Hinkkanen selostaa Tappara-matsin Metron taajuuksilla klo 18.20 alkaen. Hakki Hagman mukana ennen ottelua ja erätauoilla. Metro FM Taajuudet: Keski-Uusimaa (FM 91,6 mhz), Stadi (FM 95,2 mhz & Kaapeli 91,3 mhz). Netissä www.metrofm.fi