logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Nybondas: Joukkueen rakentaminen etenee rivakasti

Urheilujohtaja Tom Nybondas istahti kiireen keskellä hetkeksi vastailemaan hifk.fi-toimituksen kysymyksiin. Pelaajat ovat lomalla vielä puolitoista viikkoa, mutta valmistautuminen ensi kauteen on vauhdissa.

Teetkö alkuun pienen yhteenvedon toissaviikolla päättyneestä kaudesta ja tarkemmin parista viime kuukaudesta. Ailahtelevaa oli silloinkin, mutta mitä helmikuun puolivälissä alkaneesta jaksosta jäi käteen?

– Viime kausi kokonaisuudessaan oli meiltä tietenkin epäonnistunut. Tulos ei tyydytä ketään meistä, mutta toisaalta saimme paljon arvokasta tietoa, jota hyödynnämme jatkossa. Olen tyytyväinen siihen, että loppukaudella joukkue hitsautui yhteen ja pelasimme ihan hyvää lätkää. Selvitimme hyvin pelanneen SaiPan kaikista paineista ja vastoinkäymisistä huolimatta ja annoimme kovan vastuksen toiselle finalistijoukkueelle, eli Tapparalle. Siinä mielessä joukkueesta voi olla ylpeä, että kaaduimme luistimet jalassa.

Minkälaisessa vauhdissa ensi kauteen valmistautuminen on?

– Nyt pelaajat ovat lomalla, mutta olemme tehneet valmennuksen kanssa pitkiä työpäiviä rakentaen IFK:n tulevaisuutta. Vapaapäiviä ei ole pidetty. Harjoitukset alkavat 22. päivänä kuluvaa kuuta ja tämä jakso ulottuu kesäkuun puoleenväliin saakka. Heinä-elokuun vaihteessa joukkue palaa lomien jälkeen sorvin ääreen.

Julkaistuja sopimuksia ensi kaudelle on tällä hetkellä alle kymmenen. Missä vaiheessa ensi kauden joukkueen rakentaminen on?

– Sopimuksia on kasassa tällä hetkellä 20. Muutama keskeinen ruutu on täyttämättä ja niiden eteen teemme nyt ankarasti töitä. Käymme parhaillaan neuvotteluja usean tahon kanssa. Joukkueen rakentaminen alkoi edetä rivakasti, kun Raimo Summasen ja Joonas Tanskan jatkopestit varmistuivat.

Minkälainen ensi kauden joukkueesta tulee, eli millaisia pelaajia IFK:hon on etsitty?

– Kaiken A ja O on onnistunut roolitus. Se edellyttää, että määrittelemme valmentajien kanssa ne ominaisuudet, joita kullekin pelipaikalle tarvitaan. Tämän jälkeen etsimme oikeat pelaajat oikeisiin rooleihin. Jotta lopputulos onnistuisi, on selvää, että pelaajan on ymmärrettävä ja hyväksyttävä roolinsa.

– Joukkueen rakentamisessa noudatamme tiettyjä periaatteita: meidän on tultava nopeammiksi, haluamme työteliäitä pelaajia sekä edelleen oikeanlaisen sekoituksen taitoa ja kovuutta. Päämääränä on tietyllä tavalla perinteinen IFK:n näköinen jengi, mutta siten, että se vastaa modernin jääkiekon vaatimuksia. Joukkue myös nuorentuu.

– Isommassa kuvassa olemme kehittäneet uudenlaista IFK:n toimintamallia viime kesästä lähtien. Siihen kuuluu keskeisenä elementtinä pelaajien kehittäminen. Esimerkiksi Mika Partanen olisi voinut olla viime kaudella kokoonpanossamme, mutta päätimme sijoittaa kaverin Mikkeliin, jossa hän sai huomattavasti isomman roolin ja enemmän jääaikaa kuin olisi IFK:ssa saanut. ”Parru” kehittyi valtavasti Jarno Pikkaraisen valmennuksessa ja solmimme hänen kanssaan hyvissä ajoin jatkosopimuksen. Odotamme, että Partanen ottaa seuraavan askeleen IFK:ssa ensi kaudella.

– Päävalmentaja Summanen on keskeinen osa uutta lähestymistapaamme ja kehitämme malliamme eteenpäin hänen kanssaan.

Milloin ensi kauden joukkue julkaistaan?

– Siihen menee vielä jonkin aikaa. Muutoksia on luvassa, sillä joillekin pelaajille ei tarjota jatkoa ja jotkut taas ovat päättäneet jatkaa matkaansa, koska etsivät itselleen uusia haasteita tai erilaista roolia, kuin mitä me olisimme heille voineet tarjota. Sellaista ammattikiekkoilu on. Toivomme tietysti kaikkea hyvää jokaiselle IFK:ssa pelanneelle.

Mitä sanot tiedotusvälineissä liikkuneista huhuista päävalmentaja Summasen mahdollisesta siirtymisestä takaisin KHL:ään?

– Summanen ei lähde mihinkään.

Entä mitä ajatuksia herättävät muut tiedotusvälineissä olleet spekulaatiot entisten ja nykyisten IFK-pelaajien siirroista?

– Olisi hassua lähteä kommentoimaan kaiken maailman huhuja, varsinkin kun tuntuu siltä, että ne ovat täysin tuulesta temmattuja. Olemme seuranneet IFK:ta koskevia väitteitä huvittuneina. Jääkiekkopiirit ovat niin pienet, että me kyllä tiedämme kuka niitä tarinoita levittää.

Näytä kaikki uutiset