live
0-0

Öfverström: Taklauksia pitää pystyä antamaan koko ajan

Öfverström avaa voimalaiturin roolia.

IFK:n 190-senttisellä voimahyökkääjä Janne Öfverströmilla on isot saappaat täytettävänään. Stadilaisten rymistelyosastolla on kautta aikain pelannut rämäpäisiä laitureita, jotka ovat huudattaneet kotiyleisöä kovilla taklauksillaan ja peräänantamattomalla asenteella. Viime kausien tunnetuin voimalaituri on Lennart Petrell, jonka tie on vienyt maajoukkueeseen ja aina NHL:ään asti. Isompaa saapasta on siis tarjolla täytettäväksi.

IFK:n junioreista Öfverström suuntasi vuodeksi Mestikseen ja palasi täksi kaudeksi takaisin. Ensimmäiset liigaottelut ovat vyön alla ja ”Öffe” on haukkunut roolinsa hyvin.

– Kun tuli Mestiksestä tälle tasolle, niin oikeastaan peli on vastannut odotuksia. Totta kai se peli on huomattavasti vauhdikkaampaa ja jätkät ovat taitavampia. Muutenkin aikaa on paljon vähemmän. Vauhti on kovaa, ja siinä pysyminen on ollut positiivinen yllätys. Ei se ehkä loppupeleissä ollutkaan niin iso hyppäys mitä odotti.

– Minulle oli tärkeää todistaa itselle, että pysyy vauhdissa mukana ja pystyy pelata tällä tasolla. Se on ollut alkukauden tärkein juttu, noin hyvän kesätreenin jälkeen sitä kyllä haluaa nähdä tuloksiakin, Öfverström pohti omaa alkukauttaan.

Voimalaitureilla on aina ollut erityinen paikka IFK-fanien sydämissä. Paikan täyttäminen vaatii kuitenkin keskittymistä ja hyvää valmistautumista, koska erikoistilannepelaamisen sotkiessa peluutusta, saattaa vaihtojen välillä olla useampikin minuutti.

– Aina se rytmi ei ole yhtä tasainen kuin ylemmillä kentillä, varsinkin jos peli on jäähyjen vuoksi rikkonaista. Sitä on vaikea pysyä pelin sisällä, mutta se vaan kuuluu rooliin. Pitää vaan pystyä siihen, se on aika lailla henkistäkin hommaa, vaikka et jäällä käykään. Pysyt pelin sisällä ja pidät kropan valmiina joka vaihtoon ja annat sitten kaiken, kun pääset kentälle, Öfverström avasi haastavaa rooliaan.

Palkinto tulee, kun pommi osuu fanikatsomon edessä.

– Se on ihan uskomattoman hieno fiilis, kun pääsee antamaan hyvän taklauksen ja fanit syttyy. Kyllä siitä saa extraboostin omaankin peliin, se on tosi hieno fiilis.

B-junioreista asti seurassa ollut Öfverström on sisäistänyt hyvin, mitä häneltä odotetaan joka ilta.

– Totta kai sen ymmärtää, se on asia mikä on pakko olla, kun tullaan tänne kotiin pelaamaan. Täällä ei todellakaan voi antaa yhtään askelta periksi, varsinkaan pelien alussa. Kyllä sen pitää jatkua läpi pelin, ettei vastustajalla ole kivaa pelata. Taklauksia pitää pystyä antamaan koko ajan.

Nuori laituri myöntää jännittäneensä alussa, mutta löytäneensä pelityylin ja siihen liittyvät vaatimukset.

– Alkujännitys on karissut ensimmäisistä peleistä, mutta samanlaista se on silti. Pitää pystyä pelaamaan omaa juttuansa ja keskittyä siihen, ja totta kai on paljon asioita mitä pitää parantaa omassa pelissä. Nyt on nähty mikä se taso on, ja nyt on helppo lähteä parantamaan, Öfverström sanoi.

Näytä kaikki uutiset