logologo
HIFKPelicans
ke 28.02.2024 klo 18:30

Piiparinen: Helpompi pelata kun on vain voitettavaa

IFK:n omiin kasvatteihin lukeutuvan Niko Piiparisen kausi on ollut poikkeuksellinen: ”Pipari” on saanut valmistautua kauteen terveenä ensimmäistä kertaa moneen vuoteen. Loukkaantumiskierre alkoi keväällä 2010, kun Piiparinen johdatti seuran A-juniorit, Kollit, finaaleihin saakka. Piiparisen toisessa finaaliottelussa tullut loukkaantuminen merkitsi joukkueelle himmeämpää mitalia ja aloitti pitkän loukkaantumiskierteen, jonka myötä lempinimeksi muodostui ”Mr Dextra”. Nyt tilanne on uusi ja älykkäälle sentterille voidaan alkaa miettimään uusia lempinimiä

– Kuuluu hyvää, olen saanut ollut terveenä koko kesän – ensimmäistä kertaa neljään viiteen vuoteen. Samoin koko alkukauden, olen saanut pelata kaikki pelit, eikä ole tarvinnut jättää yhtään väliin. Ja sen kyllä huomaa, jaksaa pelata paremmin ja tuoda omia vahvuuksia esiin, Piiparinen niputti alkukauden fiiliksiään.

Vaikka kesätreeni meni hyvin, näkyi taivaalla tummia pilviä. Edessä oli farmikomennus.

– Aistin sen jo vähän aikaisemmin, että näin tulee ehkä tapahtumaan. Päätin, että vedän siellä hyvän kauden ja katsotaan mitä tapahtuu ja mitä tehdään seuraavaksi. Sitten tilanne muuttui.

Vanhan liiton sentterityyppiä edustava Piiparinen sai vielä yhden mahdollisuuden, minkä hän päätti käyttää. Vielä kun valmennukselta tuli tarvittavaa selkänojaa, on Piiparinen ollut elementissään mm. tärkeissä aloituksissa ja alivoimalla.

– On helppo pelata, kun on vain voitettavaa eikä mitään hävittävää. Pelaaminen on tuntunut hyvältä ja olen saanut vastuuta jopa enemmän mitä edellisillä kausilla. Siinä on pysynyt hyvin rytmissä mukana, eikä ole tullut pitkiä pätkiä penkillä, Piiparinen iloitsee.

Edelliset neljä kautta ovat tuoneet vain 48 liigaottelua vyölle. Pelirytmiin pääseminen on ollut lähes mahdotonta ja samalla suorituspaineet ovat nousseet.

– Tuntuu tietenkin hyvältä ja saa itseluottamusta kun annetaan yrittää, eikä koko homma kaadu yhteen pieneen virheeseen. Itseluottamukseen on tullut boostia ja ehkä se on jatkoa alkusyksyn peleille Keravalla, jossa sai pelata todella paljon.

IFK vietti keskiviikkona omatoimista harjoittelupäivää, jossa jokainen sai tehdä palauttavat harjoitukset omaan tahtiin. Viikonlopun matseihin tarvitaan kaikki energia.

– Tänään oli kevyt päivä, latailtiin vähän akkuja ja huomenna taas jäälle. Vedetään hyvä, terävä jää ja perjantaina Jyväskylään ja lauantaina Pelicans himassa. Jyppi ei ole pelannut vielä tauon jälkeen ja tulevat varmaan aika kovaa, siinä saa olla hereillä heti alusta asti, Piiparinen kertasi loppuviikon ohjelmaa.

Näytä kaikki uutiset