Puustinen tulitti IFK:lle hienon kotivoiton

IFK-JYP 4-1 (1-1, 2-0, 1-0)

Tiistai-ilta oli yhtä IFK-juhlaa Nordiksella, kun vieraaksi saapui hyvän alkukauden pelannut JYP. IFK pysytteli kuskin paikalla koko ottelun ajan ja tarjosi upeasti kannustaneille faneille ehjät 60 minuuttia jääkiekkoviihdettä. Ottelu päättyi upean pelin jälkeen IFK:n voittoon.

Ottelun sankareita olivat kultakypärää kantava Juuso Puustinen, joka teki IFK:n maaleista kolme sekä maalilla jälleen loistanut Ville Husso.

Puustinen teki jo toisen hattutemppunsa tämän kauden aikana.

– Kaikkihan me tiedämme että Juuso on suoraan sanottuna itse päällikkö maalinteossa. On ihan mahtavaa nähdä, kun kaveri onnistuu kolmeen otteeseen saman matsin aikana, sairastuvalta kokoonpanoon palannut sentteri Thomas Nykopp sanoi matsin jälkeen.

Ensimmäinen ja toinen erä olivat IFK:lta vahvaa peliä ja vaikka JYP ei selvästikään ollut missään vaiheessa luovuttamassa, IFK pysytteli koko ajan sopivasti niskan päällä. Avausmaali syntyi ylivoimalla seitsemän minuutin pelin jälkeen, kun Puustinen laittoi komean vedon Toni Söderholmin hienosta syötöstä verkkoon. Vastustaja pääsi tasoittamaan ottelun ensimmäisen erän päätteeksi, mutta toinen erä olikin sitten IFK:n ja Puustisen juhlaa. Corey Elkinsin upeista syötöistä nauttinut Puustinen nakutti erän loppuun kaksi maalia vain kolmen minuutin välein ja IFK johti 3-1.

Kolmannessa erässä IFK ei alkanut jarrutella, vaan piti pelinsä kasassa. Vaikka erän lopussa JYP painostikin ilman maalivahtia, Husso torjui kylmähermoisesti. Matsin loppuhetkillä Iiro Pakarinen kävi vielä namuttelemassa 4-1-maalin tyhjiin.

Seuraavan matsinsa IFK pelaa perjantaina kun se kohtaa vieraissa Jokerit. Himassa pelataan jälleen ensi viikon tiistaina, kun vastaan asettuu sarjan keskikastissa viilettävä Tampereen Ilves.