logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Salmi: Kehitystä henkisellä ja fyysisellä puolella

IFK-puolustaja Juuso Salmi asetti tälle kaudeksi yhdeksi tavoitteeksi kiekollisen pelin parantamisen. Listalla oli myös henkisen ja fyysisen puolen kehittäminen, ja muutaman European Trophyn pelin jälkeen ”Käpsä” arvioi olevansa oikeilla jäljillä.

– On tunne, että luistelu kiekon kanssa on mennyt eteenpäin ja on ollut erilaista varmuutta treeneissä ja peleissä. Ja mitä paremmaksi siinä tulee, sitä enemmän itse pelistä nauttii. Tällä hetkellä on tosi hyvä fiilis omasta kehityksestä viime kauden jälkeen, Salmi totesi.

Erittäin urheilullisena pelaajana tunnetun Salmen hyvä fysiikka on ollut aina yksi vahvuuksista jäällä. Hyvän kivijalan päälle on ollut helppo rakentaa entistä kovempaa kuntoa – unohtamatta henkistä puolta.

– Harjoittelu keväällä ja kesällä on ollut todella laadukasta ja monipuolista. Meillä on hyväkuntoinen joukkue tällä hetkellä, on tullut edistystä sekä fyysiseen että henkiseen puoleen.

Salmi allekirjoittaa tutun lausahduksen: Kun jalat toimivat niin pääkin toimii paremmin.

– Ei pitäisi kyllä olla kunnosta kiinni. En näe, että henkisessä puolessa olisi mitään puutteita. Sehän vaan paranee koko ajan pelien myötä. Tulee varmaan vastoinkäymisiä jossain vaiheessa, mutta sitä vaan rakentuu vahvemmaksi koko ajan, nuori puolustaja hahmotteli omaa kehittymistään.

Palaute on tärkeää ja sillä ohjataan pelaajaa oikeaan suuntaan.

– Ihan positiivista palautetta on tullut, vielä on paljon asioita mitä pitää hioa. Ja niitä kun saa paremmaksi niin pelikin helpottuu tosi paljon. Suunta on käsittääkseni myös koutsien mielestä hyvä tällä hetkellä.

Näytä kaikki uutiset