live
0-0

Söderholm: Juhlapeli tuo tunteita ja muistoja mieleen

Vuoden 1983 mestarijoukkue on huomenna Nordiksella juhlistamassa IFK:n 116-vuotista taivalta.

Kylmät väreet nousevat pintaan, kun 30 vuoden takaiset Suomen mestarit astelevat huomenna Nordiksen jäälle kapteeninsa Hexi Riihirannan johdolla juuri ennen illan IFK-TPS-ottelua. Tuohon mestaruuteen liittyy valtava määrä muistoja, joista pienin ei suinkaan ole Pepe Lehtosen rystylaukaus siniviivalta viidennen finaalin kolmannessa erässä.

Ikimuistoisessa finaalisarjassa 1983 SM-kultaa voittanut ryhmä on IFK:n puolustajalle Toni Söderholmille se joukkue. Tuolloin viisivuotias Söde kävi ahkerasti Nordisella, sen mitä omalta jääkiekon pelaamiseltaan ehti ja kiinteä side IFK:hon syntyi.

– Muistan jotain hajanaisia pätkiä siltä kaudelta. Innostuin silloin ihan mielettömästi lätkästä, Söderholm kertoo.

– Juuri sillä kaudella aloin pelata jääkiekkoa ja kävin peleissä faijan kanssa. Pihapeleissä olin aina ”Rocky”, ”Melametsä”, ”Arima” ja jos syöttöpeli sattui kulkemaan, olin tietysti ”Hakki”.

Suurelle osalle niistä IFK-kannattajista, jotka ovat nyt keski-iässä, side seuraan syntyi 1980-luvulla. Ja pitkälti se on Hakin, Pepen, Rockyn, Räpsän ja kumppanien ansiota. Vuosikymmenten aikana on voitettu ja hävitty yhdessä, Nordiksella IFK-perhe on päässyt kokemaan koko tunneskaalan.

Huomenna iso palanen tätä ainutlaatuista seurakulttuuria on paikan päällä ja se on tärkeä hetki myös nykyjoukkueen pelaajille.

– On upea lisä otteluun, kun noin kunnianarvoisia vieraita on paikalla. Kyllä siinä tulee tunteet ja muistot mieleen, kun seisoo ennen peliä jäällä heidän edessään. Mieleen tulevat ne tuoksut, erätauko-ohjelmat, kuulutukset ja muut, mitkä lapsena täältä jäi mieleen. Kaikki se, mikä tekee Nordiksesta Nordiksen, Söderholm kertoo.

– Nämä herrat ovat se perusta, jolle minä ole oman IFK-faniuteni ja myöhemmin IFK-urani luonut.

IFK juhlii torstaina 116-vuotista taivaltaan ottelussa TPS:aa vastaan. Kello 18.30 alkavat ottelun kunniavieraina ovat 30 vuotta sitten SM-kultaa IFK:ssa voittaneet pelaajat. Otteluisäntänä on huomisessa pelissä HK.

Lippuja myy Lippupalvelu. Jäähallin lipunmyyntipiste aukeaa kello 16.30.

Näytä kaikki uutiset