logologo
HIFKHPK
ke 06.03.2024 klo 18:30

Somervuori: Hyvät fiilikset

IFK-hyökkääjä Eero Somervuoren, 34, jatkosopimus julkaistiin keskiviikkona. Kaksi kautta stadilaisnipussa ovat tuottaneet liukkaalle laiturille 68 tehopistettä 104 runkosarjaottelussa. Somervuori on viimeistellyt 36 maalia ja kerännyt 32 syöttöpistettä. Somervuori lähtee kolmanteen kauteen seurassa odottavin mielin.

– Olen viihtynyt kaksi vuotta tosi hyvin ja hyvä, että päästiin kaikki yhteisymmärrykseen. Onhan se tietysti aika helppoa tehdä jatkosopimus, kun kaikkien intressit kohtasivat, "Someri" taustoitti jatkosopimustaan.

Somervuori uskoo olevansa valmennuksessa missä voi kehittyä vielä vanhoilla päivilläkin.

– Hyvillä mielin ollaan, meillä on hyvä jengi kasassa. Vaikka on vähän enemmän ikää kasassa, niin sitä haluaa itsekin kehittyä ja mä uskon, että koutsit ketä tässä on, antaa siihen mahdollisuuden.

IFK:n kausi päättyi puolivälieräsarjassa Tapparaa vastaan. Kirvesrintojen jatkaessa aina finaaleihin saakka, Somervuori oli samaan aikaan viettämässä laatuaikaa perheen kanssa ja lataamassa akkuja tulevaan kauteen. Loman jälkeen alkoi valmistautuminen treeneihin.

– Kolme viikkoa oli pelkkää huilia, käytiin siinä perheen kanssa reissussa. Siitä aloin itsekseni treenata, olisinko pari kolme viikkoa ehtinyt treenata ennen kuin sopimus tänne oli valmis. Nyt olen sitten ollut mukana puolitoista viikkoa tässä ja ollut kyllä hyviä treenejä. On paljon uusi juttuja ja tosi mielenkiintoista, kuivatreenit ja jäät ovat olleet tosi hyviä. Se myös virkistää, kun on paljon uutta, Somervuori virnisti.

Vammat paranivat levolla

Loukkaantumiset kuuluvat ammattilaisurheiluun ja leikkauspöytä kutsuu usein kauden päätteeksi. Somervuori vältti leikkauspöydän ja pääsi lähtemään kauteen puhtaalta pöydältä.

– Oli siinä jotain paikkoja kipeänä, mutta ne vammat parantuivat levolla. Kun on kauan pelannut, niin on vähän juttuja mitä joutuu tekemään vähemmän ja ne sitten korvataan toisilla liikkeillä. Intoa riittää ja kiva nähdä, kun kaikki painaa hommia ja haluaa kehittä – nuoret ja vanhat.

Kokeneena pelaajana Somervuori on valmistautunut lätkäkauteen 90-luvun puolesta välin, joten perspektiiviä pre-seasoneista löytyy. Vuosien saatossa punttisali ja metsälenkit ovat vaihtuneet monipuoliseksi harjoitteluksi ja nyt kasvavana trendinä on yksilöllinen harjoittelu. Somervuori antaakin siitä kiitosta valmennukselle.

– Ollaan pienissä ryhmissä ja treeni on paljon enemmän yksilöllistä mitä on ikinä ollut. Mä uskon, että se tulee menemään siihen suuntaan enemmän ja enemmän. Vaikka kyseessä on joukkuelaji, siellä on niin paljon eri-ikäisiä ja erikokoisia yksilöitä ja pelipaikkoja.

– Olen saanut puolessatoista viikossa tosi paljon työkaluja siihen, miten pystyy itse kehittämään itseään ens kaudelle. Tietysti se vaatii aikaa mutta niin kuin sanottu, on hyvät fiilikset, Somervuori sanoi vaativan loikkatreenin jälkeen.

Näytä kaikki uutiset