live
0-0

Somervuori: Paljon vetoja ja miestä maalille maskiin

Somervuori osunut kahdesti kolmessa edellisessä matsissa.

IFK on haalinut kolmesta edellisestä matsista 7 pistettä ja hyökkääjä Eero Somervuori on onnistunut maalinteossa Ässiä ja TPS:aa vastaan. Turussa ”Someri” viimeisteli voittomaaliksi jääneen 2–0-osuman toisessa erässä. Illan SaiPa-matsin voiton avaimena Somervuori pitää kovaa työmoraalia.

Pelipäivän valmistavan aamuharjoituksen jälkeen haastateltavana ollut Somervuori sanoi torstaisen vierasvoiton antaneen lisävirtaa koko joukkueelle.

– Alku oli vaikea, kun TPS pääsi ylivoimalle kolmasti. Alivoima kesti sen ja Husso (Ville) pelasi hyvin maalissa. Mitä pidemmälle peli meni, sitä paremmin päästiin mukaan. Saatiin tärkeään paikkaan maalit toisen erän alussa ja pysyttiin kuskin paikalla loppuun asti. Vaikka kausi on alussa, niin tärkeä voitto meille, kokenut hyökkääjä painotti.

Somervuoren osuma oli kaunista katseltavaa. Puolustaja Toni Söderholm latasi viivasta ja Somervuori ohjasi kiekon läheltä maalin kattoon. Suunnitellusta kuviosta ei Somervuoren mukaan ollut kuitenkaan kyse.

– Näin, että siinä voisi olla sellainen aukko mihin voisi laittaa mailan, jos Söde ampuu siihen. Ampuihan se ja hyvin lähti myös ohjuri, Somervuori kertasi maalin syntyä.

Vaikka maaleista on kiva puhua, Somervuori muistutti illan pelin alkavan nollilta.

– Onhan se tietysti aina kiva tehdä maaleja, varsinkin kun voitettiin Turussa. Se ei auta tänään, nyt pitää uudestaan ladata ja SaiPa on yleensä pelannut hyvin täällä. Varmaan tulee hyvä ja vauhdikas lauantai-illan kiekkomatsi, toivottavasti tulee häkki täyteen.

Yksi SaiPan hyvän alkukauden menestyksen kulmakivistä on maalivahti Jussi Markkanen. Somervuori muisteli pelanneensa Markkasta vastaan ”ehkä joskus 90-luvulla”, joten vanhoista muistiinpanoista ei ole paljon apua tänään.

– Markkanen on pelannut hyvin, koska SaiPa keikkuu siellä sarjan kärkisijoilla. Meidän pitää saada paljon vetoja ja miestä maalille maskiin, niin kyllä se kiekko saadaan sisään, Somervuori suunnitteli.

Viime kauden runkosarjassa voitot menivät tasan 2-2 ja playoffsien Villi kortti –kierroksella IFK kukisti SaiPan voitoin 2-1. Joukkueet tuntevat toisensa hyvin ja Somervuori myöntää sputnikkien olevan vastustaja, joka ei luovuta ennen kuin tuomari puhaltaa pelin päättyneeksi.

– Työteliäs jengi, joka on pelannut monta vuotta samalla tyylillä. Kaikki painaa tosi kovaa hommia ja on kyllä ollut inhottavan vaikea vastustaja meille.

– Lähdetään pelaamaan samanlaista puolustuspeliä mitä oli Turussa ja tuodaan vähän lisää juonikkuutta hyökkäyspäähän, niin kyllä se voitto tulee.

Somervuoren ja János Hárin ketjun kolmas lenkki Roope Talaja loukkaantui torstaina ja vasempaan laitaan tulee Toni Leinonen, joka sai peliluvan kreivin aikaan.

IFK-SaiPa klo 17.00.

Näytä kaikki uutiset