logologo
HIFKPelicans
ke 28.02.2024 klo 18:30

“Tänään tehdään maaleja”

IFK-Ässät kello 18.30

IFK:n puolustaja Ville Varakas sai tiistain vieraspelissä Oulussa täyteen 400 SM-liigaottelua. Tämän illan ottelun alla hänelle ojennetaan muistolaatta ja kukat, mutta heti juhlallisuuksien jälkeen edessä on erittäin kova savotta. Vastassa on nimittäin SM-liigan tämän hetken kuumin joukkue Ässät. IFK on kohdannut porilaisjoukkueen tällä kaudella neljä kertaa. IFK voitti syyskuussa Porissa 2-1, mutta sen jälkeen on tullut kolme kertaa pataan. IFK-puolustajien tämän kauden pisteykkönen odottaa illan peliä innolla.

-Meidän täytyy pitää puolustuspelaaminen kasassa, se onkin ollut hyvää viime peleissä, Varakas sanoo.

Kahdessa viime ottelussa oman päädyn peli on ollut tiivistä, mutta sarjapisteitä on tullut niukasti maaliteon yskimisen takia. Yksi pelitilannemaali kahdessa ottelussa on liian vähän, mutta kun viisikkopeli alkaa olla taas hyvässä iskussa, maalimäärän on kaiken järjen mukaan pakko alkaa hiljalleen nousta.

-Ässät on kuuma joukkue, joten meidän pitää olla kärsivällisiä puolustuspelissä. Ja kyllä me tänään pystytään tekemään maalejakin, Varakas sanoo.

C- ja A-junioreissa SM-kultaa voittanut ”Vito” nousi liigatason luottopuolustajaksi pitkän kaavan kautta. IFK-kasvatin ura alkoi Stadissa kaudella 2003-04, mutta läpimurto tapahtui vasta neljä vuotta ja neljä seuraa myöhemmin. Varakas piipahti Pelicansissa, tshekkiläisessä Znojmossa ja Vaasan Sportissa ennen kuin KalPa pestasi hänet. Vito vakiinnutti pelipaikkansa liigatasolla kolmen Kuopiossa vietetyn kauden aikana ja kahden Blues-vuoden jälkeen hän palasi kotiin.

400 peliin mahtuu kaikenlaista, mutta vuodet vilisevät silmien edessä kuin pikakelauksella ja parhaat muistot seuloutuvat sitten ajan myötä. Ensimmäiset kerrat toki jäävät heti mieleen, kuten elämän ensimmäinen SM-liigaottelu ja -maali.

-Ensimmäinen ottelu oli vieraissa Jokereita vastaan, mutta matsin tulosta en muista. Ensimmäisen maalini tein Hämeenlinnassa. (Roman) Vopat voitti hyökkäyspään aloituksen ja siitä sitten vain lämäri längistä sisään. Taisi olla hyvä maski, sillä veto ei ollut kova.

Katso tämän illan ottelun kokoonpano tästä.

Näytä kaikki uutiset