logologo
HIFKPelicans
ke 28.02.2024 klo 18:30

Uusi mies keskellä

Pysyviä ketjukoostumuksia etsittäessä Arttu Luttinen on löytänyt Kärpät-ottelusta lähtien itsensä keskushyökkääjän paikalta. Homma alkoi sujua saman tien, sillä Luttisen ketju, jonka laidoilla olivat Jyväskylässä Thomas Nykopp ja Roope Talaja, on puolustanut joka vaihdossa ryhdikkäästi ja pystynyt luomaan maalipaikkoja vastustajan päätyyn. Keskushyökkääjän pelipaikka on Luttiselle uusi, mutta orientoitumisjakso on sujunut hyvin.

– Kyllä siinä haastetta riittää, mutta koko ajan se tuntuu tutummalta pelipaikalta. Liikeradat ovat erilaiset ja tällä paikalla pelatessa saa kiekkoa enemmän lapaan kuin laidalla, Luttinen kertoo.

– Vastuu puolustuspelaamisessa on isompi, kun keskushyökkääjä pelaa lähempänä omaa maalia.

Jyväskylässä Luttinen toki piipahti omassa toimistossaan ja laittoi ylivoimalla kiekon maalivahdin nenän edestä verkkoon.

Huomenna IFK:lla on edessä erittäin tärkeä vieraspeli SaiPaa vastaan. Nyt pelataan kotiedusta Villi kortti -kierroksella, joten molemmilla joukkueilla on kovat piipussa. Perjantaina joukkue veti jääharjoitukset ja toden teolla SaiPan kohtaamista aletaan miettiä vasta huomenna.

– Ajatukset kääntyvät vastustajaan ja peliin yleensä vasta aamulla. SaiPa on yksi liigan työteliäimpiä joukkueita. Panokset ovat kovat ja me voimme kohdata toisemme jatkossakin, Luttinen sanoo.

– Emme ole voittaneet SaiPaa tällä kaudella Kisapuistossa, joten siinä on hyvä lisähaaste meille.

Siipiä ja puujalkoja

Kasper Kotkansalo ja Juha Jääskä nauttivat Texas Peten kastikkeista ja puujalkavitseistä.

Näytä kaikki uutiset