Corey Elkinsin johdolla tappioputki poikki

IFK-TPS 5-3 (2-0, 0-2, 3-1)

Helposti se ei tullut, mutta IFK nappasi värikkäiden vaiheiden jälkeen tärkeän kotivoiton lauantai-iltana. Ensimmäisen ja kolmannen erän tehohetket riittivät kaatamaan vieraaksi saapuneen TPS:n kahdella maalilla. Voiton myötä IFK katkaisi viiden ottelun tappioputkensa.

IFK:n tehokkain oli kaksi maalia tehnyt ja yhden syöttänyt keskushyökkääjä Corey Elkins. Toinen tehomies oli puolustaja Tuukka Mäkelä, joka ampui kolmannessa erässä siniviivalta ensimmäisen maalinsa kasvattajaseuransa riveissä. Mäkelälle kirjattiin maalin lisäksi kaksi syöttöpistettä.

IFK tuli otteluun vauhdilla ja siirtyi 2-0-johtoon Elkinsin ja Jasse Ikosen maaleilla. Toisessa erässä kotijoukkueen peliote herpaantui hieman ja TPS pääsi hiipimään tasoihin. TPS:n tasoitusmaalin jälkeen tolppien väliin tullut Husso jakoi kiitoksia ottelun jälkeen faneille, jotka osoittivat jälleen sen, miten suuri merkitys kannustamisella on ottelun kulkuun ja miten se vaikuttaa pelaajien esityksiin.

– Oli hieno osoitus faneilta että jaksoivat kannustaa siitä huolimatta, miten pelit ovat menneet. Pystyttiin ainakin tarjoamaan tänään heille viihdyttävä matsi. Tämä voitto kuuluu kyllä ehdottomasti faneille, Husso kertoi.

Kolmas erä alkoi IFK:lta vahvasti ja viiden minuutin pelin jälkeen Mäkelä ampui kotijoukkueen johtoon. Vain kaksi minuuttia edellisen maalin jälkeen IFK siirtyi jo 4-2-johtoon. Ville Peltonen ajoi maalille ja syötti kiekon Elkinsille, joka lapioi kiekon maaliin jään pinnassa maatessaan. Vaikka TPS pääsikin vielä maalin päähän ottelun loppupuolella, Peltonen kävi ratkaisemassa pelin lopullisesti IFK:lle tekemällä loppulukemat 5-3 tyhjään maaliin.

Peltonen kertoi ottelun jälkeen, että ilman kovaa työtä ei voittojakaan tule.

– Oli kyllä tärkeä ja ansaittu voitto, vaikka peli menikin siinä toisen erän aikana melko tiukaksi. Olihan meillä iso määrä laukauksia ja painostettiin kovaa, niin yleensä se on tuollaisen vaikeamman jakson jälkeen se ensimmäinen voitto tämän kaltainen. Se pitää ansaita kovalla työllä.

Seuraavan kerran Nordiksella pelataan ensi keskiviikkona kun Pelicans saapuu Lahdesta vierailulle.