FALCK TIETURVA: IFK-junnujen viikkoraportti

Teemu Engbergillä viiden maalin sunnuntai - C-junnuilla kahdeksan matsin voittoputki.

IFK:lle ei löydy pysäyttäjää C-nuorten SM-alkusarjan ykköslohkossa. Viikonloppuna joukkue teki viime viikolla voitokkaat vierailut Ouluun ja Kuopioon. Näin IFK:n voittoputki venyi jo kahdeksaan otteluun. Lauantaina Kärppiä vastaan IFK karkasi Onni Nokkosmäen ja Vilho Saariluoman maaleilla ottelussa 2-0-johtoon, mutta Kärppien kavennusmaali hieman ennen toista erätaukoa nosti kotijoukkueen vielä mukaan taisteluun voitosta. Kun päätöserä oli maaliton, voitto kirjattiin IFK:lle lopulta maalein 2-1. Vierasjoukkueen maalissa Conrad Mölder torjui 32 kertaa.

Sunnuntaina IFK esitteli osaamistaan KalPan vieraana ja ottelun tähti oli peräti viisi maalia viimeistellyt Teemu Engberg. Jo ennen ottelun puoliväliä seitsemän maalia iskenyt IFK teki maaleistaan neljä avauserässä ja kolme toisessa erässä. Engberg tarvitsi puhtaaseen hattutemppuun aikaa avauserässä vain hieman yli kaksi minuuttia ja kaikki viisi maalia syntyivät alle 20 minuutissa. KalPa kaunisteli vielä ottelun loppunumeroita 4-7:ään tehtyään toisessa erässä yhden ja päätöserässä kolme maalia. Engbergin ilotulitusta säestivät neljä maalia syöttänyt Oskari Hiltunen, sekä kolmen tehopisteen Onni Nokkosmäki (2+1).

Kaksi ottelua, kaksi 2-1 voittoa

Kollien marraskuu päättyi viikonloppuna kahteen kotiotteluun. Perjantaina Elisa Areenalla vastaan luisteli TPS. Vähämaaliseksi jääneen ottelun jokaisessa erässä tehtiin yksi maali. Avauserässä Kollien Markus Järvelä vei kotijoukkueen 1-0-johtoon ottelun yhdeksännellä minuutilla. TPS tasoitti 1-1:een toisen erän alussa, mutta ottelun ratkaisu nähtiin kolmannessa erässä, kun Kollien Jani Elgbacka tykitti 2-1-voittomaalin ajassa 52.48. Isäntien maalissa Patrik Virtanen torjui 23 kertaa.

Lauantaina Kollit kohtasi Ilveksen, joka siirtyi kolmannen erän alussa 0-1-johtoon. Kollit kuitenkin nousi tasoihin Nico Frimanin osumalla ennen erän puoliväliä. Ottelun loppu oli kotijoukkueelle vaikea, sillä varsinaisen peliajan viimeisillä viidellä minuutilla Kolleille tuomittiin kaksi peräkkäistä jäähyä ja kahden miehen alivoimaa piti kestää 28 sekunnin ajan. Kova taistelu ja erinomainen alivoimapeli kuitenkin kestivät vieraiden tulituksen ja ottelussa yhteensä 45 torjuntaa urakoinut Christian Heljanko piti maalinsa koskemattomana.

Jatkoajalla ottelun sankariksi nousi kahden maalin iltaa viettänyt Friman, joka laukoi 13 sekuntia jäähynsä päättymisen jälkeen 2-1-voittomaalin. Voitto oli Kolleille kolmas peräkkäinen ja se katkaisi Ilveksen kymmeneen otteluun venyneen voittoputken.

B-nuoret jatkavat SM-alkusarjan kärkijoukkueena

IFK:n seitsemän ottelun voittoputki B-nuorten SM-alkusarjassa katkesi keskiviikkona, kun Blues haki vieraspisteet Helsingistä 3-4-voitolla. Varsinainen peliaika päättyi 3-3 ja kuudesta maalista kolme tehtiin viimeisten kuuden minuutin aikana IFK:n tasoittaessa pelin kahdesti. Bluesin sankariksi jatkoajalla nousi Oskari Uomala, jonka 3-4-voittomaali ajassa 61.01 päätti ottelun ja IFK:n voittoputken. Kotijoukkueen maalissa Anton Ignatius torjui 43 kertaa.

Lauantaina IFK kohtasi toistamiseen kotonaan espoolaisjoukkueen, tällä kertaa vieraaksi saapui Blues Akatemia. Avauserässä kahdesti onnistunut Blues Akatemia karkasi toisessa erässä jo 1-4-johtoon ja tässä kohtaa IFK:n valmennus vaihtoi maalivahtia. IFK nousi vielä toisen erän loppuhetkillä maalin päähän, mutta päätöserän alussa vieraat onnistuivat kasvattamaan johtonsa kahden maalin myötä jo 3-6:een. IFK nousi vielä maalin päähän, mutta 5-6-kavennus yhdeksän sekuntia ennen täyttä aikaa tuli liian myöhään, näin tuloksena oli toinen peräkkäinen tappio. IFK:n Oliver Felixson kirjautti tilastoihin kolme tehopistettä (1+2).

Kahdesta tappiosta sisuuntunut IFK päätti kolmen kotiottelun viikkonsa voitokkaasti, kun sunnuntaina Tappara kaatui maalein 6-1. Maalinteossa tahtipuikkoa heilutti kolmesti onnistunut Santeri Hartikainen, jolle uran kolme ensimmäistä ottelua B-nuorten tasolla toivat komeat seitsemän tehopistettä (4+3). Janne Hämäläinen kirjautti Tapparaa vastaan neljä (1+3) ja Miika Laaksonen kolme (0+3) tehopistettä. Viikon kahdesta tappiosta huolimatta IFK jatkaa B-nuorten SM-alkusarjassa kärkijoukkueena kolme pistettä Jokereita ja viisi pistettä Bluesia edellä.

Kollien pistemiehet (kauden kokonaistehot): Nico Friman 2+0 (27 ottelua, 11+17=28), Kalle Tervo 0+2 (21, 0+9=9), Markus Järvelä 1+0 (9, 3+1=4), Jani Elgbacka 1+0 (22, 2+3=5)

B-nuorten pistemiehet: Santeri Hartikainen 4+3 (3 ottelua, 4+3=7), Miika Laaksonen 1+4 (13, 5+6=11), Janne Hämäläinen 1+3 (23, 9+22=31), Oliver Felixson 1+3 (21, 6+13=19), Juha Jääskä 1+2 (22, 6+17=23), Lauri Kangas 1+2 (22, 3+18=21)

C-nuorten pistemiehet: Teemu Engberg 5+0 (10 ottelua, 8+4=12), Oskari Hiltunen 0+4 (10, 2+11=13), Onni Nokkosmäki 2+1 (10, 13+11=24), Vilho Saariluoma 1+1 (10, 4+5=9), Lauri Kulmala 1+1 (10, 7+11=18)

Tämän viikon ottelut

Kollit: la 6.12. klo 19:00 JYP-Kollit, su 7.12. klo 16:00 Kollit-Blues
B-nuoret: pe 5.12. klo 19:30 SaiPa-IFK (Vierumäki), la 6.12. klo 18:50 IFK-Pelicans (Vierumäki), su 7.12. klo 13:20 HPK-IFK (Vierumäki)
C-nuoret: la 6.12. klo 16:20 IFK-Kärpät, su 7.12. klo 16:15 JYP-IFK

Teksti: Jari Hotti