Hárin unelmavedolla täysi pistepotti

IFK - HPK 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)

Torstai-iltana Nordiksella nähtiin tiukka ja vauhdikas ottelu, kun neljän ottelun voittoputkessa ollut HPK saapui vieraaksi. IFK puolusti hyvin ja oli tehokas hyökkäyspäässä läpi ottelun, joten täysi pistepotti jäi Stadiin lukemin 2-1.

Tänään nähtiin myös kahden nuoren maailmanmestarin otteita samaan aikaan kaukalossa. IFK:n maalilla pelasi Ville Husso ja vastustajan päädyssä tolppien välissä Juuse Saros. Molemmat pelasivat hyvän ottelun, mutta Husso oli tällä kertaa ottelun ykkösmaalivahti 34 torjunnallaan.

Ottelun voittomaalin teki János Hári, joka pelannut hyvin jo useamman ottelun peräkkäin. Toisen erän puolivälin jälkeen Hári riisti kiekon hyökkäysalueen laidan vieressä, ajoi keskelle ja latasi upean rannelaukauksen HPK-maalin yläpesään.

IFK:n tehomies Juuso Puustinen jäi tänään pisteittä, mutta oli luonnollisesti tyytyväinen oman joukkueen voitosta.

– Tänään ei maaleja osunut omalle kohdalle, mutta oli kyllä todella hyvä ja tasokas ottelu meiltä. Puolustus saatiin pidettyä hyvin kasassa ja se oli varmasti yksi ratkaisevista asioista tässä matsissa. Pelattiin hyvin ehjät kolme erää ja ansaittiin nämä pisteet tänään.

IFK pelasi koko ottelun vahvasti ja vastustajan maalipaikat olivat vähissä. Myös ylivoima oli tänään tehokasta, sillä IFK:n molemmat maalit syntyivät vastustajan jäähyn aikana. Kun ensimmäistä erää oli pelattu vajaat 17 minuuttia, niin ylivoimassa tällä kertaa puolustajan paikalla pelannut Iiro Pakarinen ampui komean lämärin siniviivan tuntumasta ohi Saroksen ja erätauolle lähdettiin 1-0 lukemissa.

Toisen erän alku oli IFK:n hallintaa, mutta tästä huolimatta HPK pääsi tasoittamaan pelin Jere Sallisen maalilla. Erän puolivälin jälkeen IFK pääsi jälleen ylivoimalle, kun HPK:n Ossi-Petteri Grönholm taklasi Ryan Thangia ja stadilaisten hyökkääjä joutui jättämään pelin kesken. Tästä seurannut viiden minuutin ylivoima tuotti tulosta ja Hári kuittasi lukemiksi 2-1.

Kolmannessa erässä ei enää maaleja nähty, vaikka vastustaja yrittikin vielä lopussa tasoitusta ilman maalivahtia.

Huomiseen kärppämatsiin joukkue valmistautuu normaaliin tapaan ja edessä on perjantaina aamulla lentomatka kohti Oulua. Hyväntuulinen Puustinen ei tästä kuitenkaan hätkähdä.

– Huomenna onkin tosiaan vähän matkustamista, kun lähdetään Ouluun Kärppien vieraaksi. Onneksi tiedossa on, että myös Kärpät joutuu matkustamaan tämän illan vieraspelistään vielä kotiin, niin eivät saa etua ainakaan sitä kautta.

– Kärpät on joka tapauksessa ollut todella vaikea vastus vieraissa ihan jokaiselle joukkueelle tällä kaudella. Kovaa pitää huomenna mennä, jos aikoo pisteitä himaan tuoda. Hyvällä fiiliksellä kuitenkin lähdetään ja tiukka matsi varmasti edessä, Puustinen kertoi matsin jälkeen.

Seuraavan kerran himassa pelataan vasta reilun viikon päästä lauantaina, kun SaiPa saapuu vierailulle Stadiin.