logologo
HIFKHPK
ke 06.03.2024 klo 18:30

IFK lähtee Savoon – illalla vastassa KalPa

IFK pelaa tänään turnauksen isäntiä vastaan ja huomenna sijoitusottelun.

Harjoituspelit ennen ensi viikolla alkavaa CHL:ää jatkuvat tänään. IFK:n joukkue hyppäsi puolenpäivän jälkeen bussiin ja matkustaa kohti Kuopiota. Joukkue osallistuu tänä viikonloppuna pelattavaan Savon Sanomat -turnaukseen ja pelaa illalla isäntäjoukkue KalPaa vastaan.

Ottelu on IFK:lle kauden toinen. Viikko sitten naapurikaupungin joukkue Blues kaatui 3-2 ja nyt otetaan mittaa paljon uusiutuneesta KalPasta.

– Kuopiossa on iso kaukalo ja KalPa liikkuu erittäin hyvin. Valmentaja Pekka Virran joukkueet ovat aina pelanneet vahvaa kiekkokontrollia, eli sellainen jengi sieltä vastaan tulee, kertoo päävalmentaja Antti Törmänen.

IFK:n kokoonpanossa on tänään kauden ensimmäistä matsiaan pelaavia ukkoja. Blues-pelistä sivussa olleet Thomas Nykopp, Toni Leinonen ja Henri Tamminen ovat illalla askissa.

– Se tuo oman lisänsä, kun muutamat pelaavat kauden ekaa peliään. Saamme annettua näyttöpaikkoja ja on kiva nähdä, miten nämä pelaajat aloittavat. Tässä vaiheessa katsomme paljon yksilöitä.

Blues-pelin tapaan IFK:n maalilla aloittaa Ville Husso ja varalla on Kevin Lankinen, joka palasi viikonloppuna Lake Placidissa pelatusta 20-vuotiaiden maajoukkueturnauksesta.

IFK on vetänyt tiukan treeniputken heinäkuun lopulta lähtien. Tällä viikolla joukkue painoi täysillä maanantaista torstaihin ja kävi perjantaina lyhyesti jäällä.

– Kun neljä päivää treenaat putkeen, tietynlainen henkinen väsymys voi iskeä. Mutta kun pelit siintävät loppuviikossa, niin sen pitäisi piristää joukkuetta, Törmänen sanoo.

– Pelaajat ovat fiksuja ja varmasti ymmärtävät, että ensi viikolla pelataan kovia matseja. Nämä ovat siis näyttöpaikkoja siihen, millä joukkueella CHL-otteluja pelataan.

Tomas Zaborsky ja Corey Elkins eivät ole tänä viikonloppuna mukana. Molemmat liittyvät IFK:n joukkueeseen alkuviikolla.

IFK:N KOKOONPANO

Maalivahdit

34 Ville Husso
30 Kevin Lankinen

Kentälliset

19 Sami Blomqvist – 11 Matti Kuparinen – 71 Juuso Puustinen (A)
56 Lauri Taipalus – 26 Toni Söderholm (C)

39 Arttu Luttinen (A) – 46 Teemu Ramstedt – 21 Mika Partanen
8 Daniel Grillfors – Miihkali Teppo

29 Toni Leinonen – 62 Robert Leino – 14 Matti Lamberg
33 Sebastian Moberg – 40 Julius Nyqvist

28 Jasse Ikonen – 80 Thomas Nykopp – 27 Henri Tamminen
4 Juha Tarkkanen – 6 Eemeli Heikkinen

Loukkaantuneet

Yohann Auvitu (2-3 vkoa)
Otto Honkaheimo (2-3vkoa)
Joonas Rask (3-4 vkoa)

Näytä kaikki uutiset