logologo
HIFKPelicans
ke 28.02.2024 klo 18:30

IFK:lle tappio Turun perjantai-illassa

TPS-IFK 4-3 (1-1,1-1,2-1)

Kauden ensimmäinen visiitti Turkuun jäi kovasta taistelusta huolimatta hukkareissuksi ja näin ollen IFK jäi tällä Liigakaudella ensimmäistä kertaa pisteettä. Tänään Liigadebyytin IFK:n maalilla tehnyt Kevin Lankinen suoriutui urakastaan loistavasti, eikä voinut taakse menneille osumille mitään.

Ottelun ensimmäisestä maalista vastasi kuitenkin kotijoukkue TPS seitsemän peliminuutin jälkeen. Tasoitus syntyi hetkeä myöhemmin läpi ottelun vahvasti pelanneen Thomas Nykoppin lavasta. "Nypsi" sai joukkueen kultakypärä Jasse Ikoselta loistosyötön maalin takaa vetosektoriin ja painava laukaus upposi TPS:n verkkoon.

– Alkuun ei oltu ihan hereillä, vastustaja tuli kovaa päälle ja siinä "Kekelle" tuli heti hyviä torjuntoja alle. Pikkuhiljaa sitten päästiin peliin enemmän ja enemmän mukaan, sanoo päävalmentaja Antti Törmänen.

Matsin puolivälissä Corey Elkins siirsi IFK:n 2-1-johtoon nousemalla maalin edustalle ohi uinuvan turkulaispuolustuksen ja ujuttamalla kiekon ohi TPS-vahdin. Lohtu oli kuitenkin laiha, sillä vain 29 sekuntia myöhemmin kotijoukkue tuli tasoihin. Kolmannen erän alkuun IFK pääsi kaksi kertaa ylivoimalle, mutta hyvästä paineesta huolimatta laukaukset ja todelliset maalipaikat jäivät uupumaan.

– Unohdettiin ylivoimalla ampua. Kun oli paikka ampua, ei ammuttu, ja kun ei sitä sitten tullut, niin meni pyörimiseksi eikä saatu enää kiekkoa sektoriin.

Myös tunteet kuumenivat HK-Areenan perjantai-illassa. Lauri Tukosen ajaessa röyhkeästi yli maalivahti Lankisen, Thomas Nykopp oli välittömästi paikalla ja napautti Tukosta kasvoihin. Tasavajaalla alkoikin sitten tapahtua. Viisi minuuttia ennen loppuvihellystä TPS iski kiekon takatolpalta maaliin. Teemu Ramstedt ei kuitenkaan antanut kuuluttajalle työrauhaa, vaan kuittasi tasoituksen heti aloituksen jälkeen toiseen päähän. IFK:n epäonneksi ottelun voittomaali syntyi kuitenkin nollakulmasta tulleen laukauksen päätteeksi, kun kiekko kimposi puolustajan luistimen kautta maaliin.

– Ehkä vähän halpamainen ratkaisu tälle ottelulle. Vähintään kaksi pistettä oli kiikarissa ja hyvin haettiin vielä tasoitusta loppuun asti ilman maalivahtia, Törmänen sanoo.

IFK:n seuraava matsi pelataan jo heti huomenna Nordiksella, kun vastaan luistelee Lukko.

– Tällaisesta tappiosta sisuuntuu. Se tulee näkymään huomenna siinä, että ollaan alusta asti tulta ja tappuraa.

Skaffaa flabat huomiseen matsiintäältä

Näytä kaikki uutiset