logologo
HIFKHPK
ke 06.03.2024 klo 18:30

JYP terävänä alun ylivoimissa – Hussolle ”nollapeli”

JYP – IFK 2-0 (2-0,0-0,0-0)

Kotijoukkueen alkurynnistys oli stadilaisille liikaa perjantaina Hippoksella. JYP teki kaksi ylivoimamaalia reiluun 12 minuuttiin ja puolusti lopun tarkasti, eikä antanut IFK:lle paljoa mahdollisuuksia. Päävalmentaja Raimo Summanen antoi tunnustusta isolla sydämellä pelanneella kotijoukkueelle.

-Tämä oli kova, hyvä peli ja nähtiin selvästi se meidän puute tänään. Me jäätiin siinä ottelun alussa niihin JYPin päätykiekkoihin ja sitä kautta tuli ne jäähyt.

Summanen herätteli joukkuetta vaihtamalla kahden nopean takaiskumaalin jälkeen tolppien väliin Ville Husson.

– Jollain tavalla yritetään saada uutta alkua. Tämä on se tapa kun on joukkuepelistä kysymys, ei tämä ollut maalivahdin moka missään nimessä. Tämä on se tapa, millä voi saada pelaajille se olo, ettei me voida tavallaan tuhota maalivahtia noin, Summanen viittasi Joakim Lundströmin maalilta pois ottamiseen.

Maalinsuulle luistellut ”Hude” selvitti iltapuhteensa mainiosti torjumalla kaikki kohti tulleet 21 laukausta.

Toisessa erässä tuli lisää jobinpostia Juuso Puustisen ja Toni Söderholmin jättäessä pelin kesken. Molemmat poistuivat pukukoppiin kättään pidellen ja tämä sotki jengin pelaamista entisestään.

Kolmannessa erässä IFK sai pienen momentumin Husson torjuman rangaistuslaukauksen jälkeen. Ylivoima jäi torsoksi ja hetken päästä joukkue oli alivoimalla. Tuukka Mäkelän, jenkkifutiksesta tuttu, stiff arm –tyylinen tuuppaus rintakehään tulkittiin 2+10 minuutin arvoiseksi päähän kohdistuneeksi taklaukseksi ja joukkue pelasin lopun matsista neljällä puolustajalla ja 11 hyökkääjällä.

Voittajasta ei tänään ollut epäselvää, joukkue käänsikin katseet nopeasti huomiseen kotipeliin.

– JYP oli hyvin latautunut, hyvä joukkue. Nyt pitää yrittää nollata, huomenna on SaiPa, mikä on samantyylinen kuin JYP, eli hyvä jääkiekkojoukkue. Me emme pääse huomenna helpolla, koska aika paljon samoille jätkille tuli rasitusta ja nyt yritetään jotenkin palautua, Summanen totesi.

Tilastot

Näytä kaikki uutiset