Kerhon keväthurmos liikaa IFK:lle

HPK-IFK 3-1 (1-0, 2-0, 0-1).

Tiistaisesta hurmoksesta ei ollut tietoakaan runkosarjan päätöskierroksella Hämeenlinnassa, kun joukkue hävisi maalein 3-1. Hurjaan kevätvireeseen äitynyt HPK nappasi 8:nen peräkkäisen voittonsa tekemällä maalit reboundeista ensimmäisen ja toisen erän alkuun. Oman maalin varjelussa oli toivomisen varaa myös kolmannessa osumassa, joka syntyi 36. minuutilla. Komennuksen maalinsuulle saanut Joakim Lundström kirjasi itselleen 16 torjuntaa, toisessa päässä Juuse Saros oli kiekon edessä 27 kertaa. Stadilaisten ainokaisesta vastasi János Hari, joka osui ylivoimalla neljä minuuttia ennen loppua. Lisämaalit jäivät kuitenkin syntymättä hyvästä painostuksesta ja ylimääräisestä kenttäpelaajasta huolimatta. Positiivista ottelussa oli Matti Kuparisen paluu kokoonpanoon 5 kuukauden tauon jälkeen.

Ottelussa oli kaikuja syksyisestä Hämeen reissusta, jonka kotijoukkue voitti 1-0. IFK oli voittanut Kerhon edellisenä iltana Nordenskiöldinkadulla maalein 6-0, hyvä vire ei kuitenkaan kantanut seuraavaan otteluun asti. Tänään elämästä ja kuolemasta pelannut HPK sai lisävirtaa, niukasti edellä olleen, Ilveksen tappiotilanteesta ja Marko Tuulolan uran viimeisestä runkosarjaottelusta, kun taas Pelicansin selkeä johtoasema teki IFK:lle ottelusta merkityksettömän. HPK nousi voitollaan viimeisenä joukkueena pudotuspeleihin – tunnelmaa riitti matsi jälkeen yhtä lailla kuin alun juhlallisuuksissa, joissa Tuulola ja Ville Peltonen kukitettiin.

Runkosarjassa yhdeksänneksi sijoittunut IFK aloittaa Villi kortti –kierroksen lauantaina Pelicansin vieraana klo 17.00. Nordenskiöldinkadulla pelataan sunnuntaina samaan aikaan. Lipunmyynti kaikilla Lippupalvelun kanavilla alkaa perjantaiaamuna klo 09.00.