live
0-0

Kimmo Kuhta IFK:n juniorivalmennukseen

Vuosi sitten IFK-uransa lopettanut Kimmo Kuhta liittyy seuran junioriorganisaatioon. Kuhta aloittaa ensi viikolla IFK:n nuoremman C-ikäluokan haastajajoukkueen valmennustiimissä.

– Pohdin tämän kauden aikana vielä pelaajauran jatkamista ulkomailla, mutta tein kevään aikana päätöksen laittaa skrinnarit naulaan. Nyt lähden uudelle uralle erittäin innostuneena ja motivoituneena. Opintoja ja valmentajan tehtävien käytännön opettelua on tietysti paljon edessä, Kuhta kertoo.

– Keskustelin tästä mahdollisuudesta (IFK:n urheilujohtaja) Tom Nybondaksen ja (valmennuspäällikkö) Ville Peltosen kanssa ja saatiin nopeasti lyötyä suunnitelmat lukkoon.

Nuoremman C-ikäluokan haastajajoukkueen valmennustiimin muodostavat vastuuvalmentaja Samuli Marjeta, Kuhta, fysiikkavalmentaja Markus Pöyhönen ja maalivahtivalmentaja Tero Auvinen.

Kuhta pelasi IFK:ssa 16 kaudella yhteensä 728 liigaottelua ja teki niissä tehot 249+231=480. Pudotuspeleissä hän teki 80 ottelussa tehot 20+20=40. Kuhta voitti IFK:ssa SM-kultaa 1998 ja 2011 ja toimi kahdella kaudella IFK:n kapteenina. A-maaotteluita hän pelasi urallaan 28 tehoilla 5+3=8.

Näytä kaikki uutiset