Kippari Luttinen tulitti KalPan nurin

KalPa-IFK 2-3 ja. (1-1, 1-1, 0-0, 0-1)

Kurinalaisesti puolustaneelle IFK:lle ei käynyt kalpaten tällä Kuopion reissulla. Tiukka peli eteni jatkoajalle, jonka viimeisillä sekunneilla Arttu Luttinen täräytti illan toisen maalinsa ja kaksi pinnaa IFK:lle.

Kotijoukkue pyöritti vinhaa luisteluaan kaksi erää ja IFK oli jatkuvasti puolustavampi osapuoli. IFK onnistui kuitenkin kaksi kertaa maalinteossa ja tilanne oli kahden erän jälkeen tasan 2-2. Avauserässä IFK:n Teemu Ramstedt tasoitti pelin 1-1:een ja toisen erän viimeisellä minuutilla Luttinen toi stadilaiset tasoihin upealla ylänurkkavedolla.

Kolmannessa erässä peli tasoittui ja IFK oli lopussa pari kertaa lähellä tehdä voittomaalinkin. Kun jatkoaikaa oli jäljellä kaksi minuuttia, IFK sai ylivoiman. Ramstedt, Nikolai Goboldin, jälleen pirteästi pelannut Tomas Zaborsky ja Daniel Grillfors pyörittivät peliä ja loivat paljon vetopaikkoja, mutta maalia ei syntynyt. Viimeisiksi sekunneiksi kentälle tulivat hyökkääjiksi Corey Elkins, Robert Leino ja Luttinen. Pari sekuntia aloituksesta Leino syötti Elkinsille KalPan pelaajien keskelle ja jenkkisentteri jatkoi kiekon oikealle. Luttinen pamautti suoraan syötöstä jäännuoliaisen maaliin ja pelikello pysähtyi aikaan 64.57.

Laitahyökkääjä Toni Leinonen pelasi tänään uransa 100. Liigaottelun.

Jobinpostiakin tuli, sillä hyökkääjä Juuso Puustinen ja puolustaja Julius Nyqvist loukkaantuivat ja joutuivat jättämään matsin kesken. Molempien toipumisennuste täsmentyy tarkemmissa tutkimuksissa.

Voitto tuli tarpeeseen, sillä pisteiden valossa vaisumman jakson aikana IFK:n sijoitus sarjataulukossa on pudonnut yhdeksänneksi. Kärkikuusikossa olevat joukkueet ovat kuitenkin pelanneet 1-4 ottelua enemmän kuin IFK, joten rästipelit hoitamalla sijoitus paranee roimasti. Esimerkiksi kolmannella sijalla oleva JYP on pelannut kaksi matsia enemmän ja on vain kolme pistettä IFK:ta edellä.

IFK lähti heti pelin jälkeen kotimatkalle. Tällä viikolla on edessä vielä kaksi vieraspeliä, perjantaina Vaasassa ja lauantaina Raumalla. Seuraavan kerran himassa pelataan ensi viikon torstaina, kun vieraaksi saapuu Pelicans. Kalavelkoja on maksettavana, sillä Pelicans pudotti IFK:n pudotuspeleistä viime keväänä. Lippuja matsiin myy Lippupalvelu. Skaffaa omasi hyvissä ajoin!