Kuparisen maalilla SaiPa nurin

IFK nappasi voiton Kuopion turnauksen toisessa ottelussa.

Ihan terävintä IFK:ta ei tänään nähty, mutta esitys riitti SaiPan kaatamiseen voittomaalikisan jälkeen Savon Sanomat -turnauksen sijoitusottelussa numeroin 3-2 vl. (1-0, 1-2, 0-0, 1-0).

IFK:n molemmat maalit varsinaisella peliajalla teki Teemu Ramstedt. Ykkösketjun sentterinä pelannut Ramstedt vei IFK:n 1-0-johtoon avauserässä ylivoimalla ja kasvatti heti toisen erä alussa johdon kahteen rangaistuslaukauksella.

Voittomaalikisassa Matti Kuparinen oli ainoa onnistuja ja IFK kuittasi voiton. Ottelun peliaika oli jään heikon kunnon takia 3 x 15 minuuttia.

MaalivahtiKevin Lankiselleottelu oli ensimmäinen IFK:ssa ja hän suoriutui debyytistään erittäin hyvin.

Valmennusjohto tarjosi nuorille IFK-pelaajille runsaasti vastuuta Kuopion turnauksessa. Nuoret saivat pelata ylivoimaa ja alivoimaa ja antaa näyttöjä ensi viikolla alkaviin CHL-otteluihin. Kahdella vieraspelillä CHL-kauden aloittava IFK pelaa torstaina tanskalaisseura SønderjyskE Vojensia vastaan ja lauantaina Saksassa Krefeldiä vastaan.

IFK oli Kuopiossa liikkeellä vajaamiehisenä, sillä loukkaantumisten takia sivussa olivat Joonas Rask, Otto Honkaheimo ja Yohann Auvitu. Tähtihyökkääjät Corey Elkins ja Tomas Zaborsky liittyvät ryhmään ensi viikon alussa.