logologo
HIFKKärpät
pe 01.03.2024 klo 19:30

Pakarinen taistelee peliajasta MM-joukkueessa

IFK:n Iiro Pakarinen matkustaa Leijonien mukana Minskissä pelattaviin MM-kisoihin.

Hyökkääjä Iiro Pakarisen kevät on ollut kiireinen. IFK:n pelit päättyivät tämän kauden osalta jo tovi sitten, mutta MM-joukkueeseen tiensä raivannut laitahyökkääjä ei ole koko keväänä ehtinyt pitää lomaa.
Torstaina maajoukkue lähtee Minskiin ja Pakarisen tunnelmat ovat tapissa.

– Todella hienot fiilikset, kun valinta tuli ja pääsin MM-joukkueeseen. Vatsa ei todellakaan ole vielä täynnä ja nälkää riittää. Nyt pitää sitten lähteä hakemaan sitä menestystäkin, Pakarinen kertoi tyytyväisenä.
IFK:ssa viime kaudella monella eri pelipaikalla pelannut Pakarinen ei vielä uskalla sanoa, mikä hänen roolinsa maajoukkueessa tulee olemaan. Pelipaikoista on kova kilpailu ja mitään ei saa ilmaiseksi.

– En ole ihan varma itsekään vielä pelipaikasta, mutta luulisin ainakin, että alemmissa ketjuissa mennään ja siellä tehdään sitä omaa duunia. Pelipaikasta joutuu varmasti taistelemaan, kun joukkueessa on ainakin yksi ylimääräinen hyökkääjä mukana.

Liigaotteluissa kaikki joukkueet iskevät aina IFK:ta vastaan kaiken peliin. Se takaa, että helppoja pelejä ei tule koskaan ja valmistaa myös omalta osaltaan pelaajia maajoukkuepeleihin, joissa tempo on aina kova. Yhtälö toimii myös toisin päin, sillä MM-kisoissa pelaamisesta on Pakarisen mielestä paljon hyötyä ensi kauden IFK-pelejä ajatellen.

– Kyllähän sen on huomannut, kun kaksi vuotta on IFK:ssa pelannut, että jokainen jengi liigassa pelaa sen parhaan pelin aina IFK:ta vastaan. Siinä mielessä joutuu itsekin olemaan joka ilta parhaimmillaan.

– Yritän oppia mahdollisimman paljon joka päivä vanhemmilta pelaajilta ja katsoa miten he tekevät asioita oikein ja imeä heiltä oppia itselle. Kun tulee kovia äijiä vastaan ja tiukkoja pelejä, niistä tulee tärkeitä kokemuksia. Samalla näkee, missä on vielä parantamisen varaa omassa pelissä ja mitä vielä tarvitsee tehdä, että pääsee uudelle tasolle.

Ensi kauden runkoa on IFK:ssa rakennettu jo pidemmän aikaa ja uusia pelaajasopimuksia on julkistettu. Pakarinen odottaa ensi kautta jo luottavaisin mielin.

– Todella hyvältä näyttää ja hyviä pelaajahankintoja on tehty. Hyvät lähtökohdat ovat ainakin, kunhan vaan kaikki jätkät pysyvät terveinä, ettei hirveästi tulisi mitään isoja loukkaantumiskierteitä.

Faneillekin Iiro tahtoo lähettää terveiset. Edessä on pitkä kesä ennen kuin kausi Liigassa ja CHL:ssä alkaa.

– Koittakaa vielä malttaa odottaa sinne syksyyn saakka. Tällä viikollahan se IFK-risteilykin on. Pitäkää siellä hauskaa. Olkaa pelaajien kanssa paljon ja jutelkaa niiden kanssa. Sitten jaksaa hyvin odottaa syksyyn saakka jolloin mennään taas täysillä, Pakarinen kannusti.

Näytä kaikki uutiset