logologo
HIFKPelicans
ke 28.02.2024 klo 18:30

Perjantaina Kärpät himassa

Somervuori: Päästään mittaamaan meidän taso.

Vuosi 2014 alkaa IFK:n osalta kovimmalla mahdollisella haasteella, kun sarjakärki Oulun Kärpät saapuu Stadiin. Joukkueet ovat olleet vastakkain tällä kaudella kahdesti ja voitot on kirjattu molemmilla kerroilla pohjoisen pikkupedoille. Haastetta riittää ja tämä sytyttää myös jokaisen pelaajan.

– Tulee hieno peli, siellä on vastassa sarjan kärkijengi ja päästään mittaamaan meidän taso heti, kokenut Eero Somervuori sanaili torstain treenien jälkeen.

IFK harjoitteli aamupäivällä Nordenskiöldinkadulla ja tekee huomenaamuna viimeistelyharjoitukset. Joukkue jäi lauantaisessa paikallispelissä yhteen maaliin, kenttätapahtumien mukaan aihetta olisi ollut useampaankin.

– Kyllä me ollaan hyvin pelattu, paikallispelikin oli ihan hyvä mutta tämä ei ole arvostelulaji. Pitäisi saada kiekkoa maaliin. Ollaan yritetty keksiä vähän uusia lääkkeitä, uskon että onnistutaan siinä huomenna paremmin, Somervuori arvioi viimeaikaisia esityksiä.

Kärpät johtaa sarjaa 7 pisteen marginaalilla Tapparaan. IFK vetää, pisteen sisällä olevaa, neljän joukkueen letkaa sijoilla 4-7. Sarjakärjen päänahka on aina haluttua tavaraa ja onnistuminen vaatii nappisuorituksen. Pisteitä tarvitaan myös taistelussa nykyisestä sijoituksesta

– Iso haaste, kaikkien pitää pelata omien kykyjensä ylärajoilla, jos meinataan tapella pisteitä. Hieno ilta tiedossa ja toivottavasti tulee halli täyteen.

Yksi Kärppien menestyksen kulmakivistä on ollut isokokoinen maalivahti Jussi Rynnäs. Vanhan lätkäuskomuksen mukaan maalivahti ei voi torjua niitä kiekkoja, joita hän ei näe. Somervuori ja kumppanit ovat tiedostaneet asian.

– Pitää saada paljon kiekkoja ja miehiä maalille ja sitä kautta saada häirittyä torjuntatyöskentelyä, ”Someri” suunnitteli.

Joulun aika taukoineen ja pyhineen on ollut erittäin rikkonaista, mikä on vaikeuttanut harjoittelu –ja pelirytmiin pääsemistä. Lomat on lusittu ja edessä on tärkeä tammikuu, jonka aikana on perinteisesti pelattu paljon ja luotu asetelmia runkosarjasijoituksia silmällä pitäen.

– Ollaan treenattu fiksusti, eikä missään nimessä liikaa. Mieli on levännyt hyvin ja on päässyt vähän irti jääkiekostakin. Itsellä tuntuu tosi hyvältä, Somervuori sanoi 11 ottelua käsittävän tammikuun alussa.

IFK-Kärpät perjantaina 3.1.klo 18.30. Liput Lippupalvelusta. Tervetuloa!

Näytä kaikki uutiset